Projekti

Ugostili smo dinosauricu Edwinu, hranili vrapce i sortirali otpad. Družili smo se s Vilkom i Dlakavim čovjekom, radili u pilani i skupljali dolare otiskom ruke.

Igrali smo se s velikim i malim psima, izvukli čarobni štapić iz mišje rupe i posipali se vilinskom prašinom. Natjecali smo se za Guinnessovu knjigu, trgovali na buvljaku i gostili se rudarskom greblicom.

Gradili smo avione, putovali kroz vrijeme i plesali s uličnim zabavljačima. Snimili smo nijemi film, hodali po Mjesecu i čagali s Elvisom.

Projekti Laboratorija zabave nikad nisu mirno sjedenje u učionici, zapisivanje i tiho slušanje odraslih. Naši su projekti akcija, reakcija i interakcija.

U suradnji sa svojim klijentima, partnerima ili samostalno, Laboratorij zabave osmišljava, organizira i provodi projekte i inicijative koji se baziraju na promicanju društvene odgovornosti, edukacije, tolerancije, inkluzije, empatije te poštovanja prema sebi i drugima.

Naši se programi baziraju na kulturi pripovijedanja, kreativnim rješenjima, interaktivnim predstavama i izravnim uključivanjem mališana u problem na način prikladan njihovoj dobi i mogućnostima.

Humanitarne akcije, očuvanje kulturno povijesne baštine naših krajeva, ekologija i zaštita životinja samo su neke teme koje smo obradili na mališanima razumljiv, zanimljiv i zabavan način.

Nužno je reći da su u svim našim projektima, radionicama i akcijama (bila) dobrodošla sva djeca, bez obzira na njihovu predpriču, porijeklo, hendikepe ili (proizvoljne) dijagnoze ADHD-a ili hiperaktivnosti.

Ponosno možemo reći da nikad nijedno dijete nije otišlo s naše radionice, akcije ili druženja „jer je bilo zločesto“, „nije se uklopilo“ i slično. Poštujemo individualnost svakog djeteta u grupi i izrazito nam je važno da se svako dijete osjeća dobrodošlo, ravnopravno i uvaženo.

Za nas je svaki pojedinac poseban i različit, a svi se zajedno odlično zabavljamo i svašta naučimo.

Do sad smo u projektima Laboratorija zabave naučili kako su se nekad djeca igrala, kako je svijet prije izgledao i kako napraviti ljigavca.

Zapamtili smo koje je boje koji kontejner, zašto vole baš svoje smeće, kako čuvati prirodu i štititi životinje,  kako izraditi licitarsko srce i gdje sve možemo pronaći dinosaurovo jaje.

I najvažnije: shvatili smo da za pravo prijateljstvo razlike u porijeklu, spolu ili vrsti nisu važne, da je ok biti drukčiji, da je znanje najveća moć i da maleni mogu napraviti velike stvari.