Moje mjesto pod Suncem – ljetni eko kamp za djecu s rijetkim bolestima i teškoćama u razvoju

Ponosni smo što smo u suradnji s Hrvatskim savezom za rijetke bolesti osmislili kreativno – edukativni program za ljetni eko kamp za djecu s rijetkim bolestima i teškoćama u razvoju.

„Moje mjesto pod Suncem“ je virtualni kamp kojeg održavamo u dva ljetna termina, a mogu mu se pridružiti svi klinci s rijetkim bolestima i/ili teškoćama u razvoju  društvu svojih obitelji i/ili asistenata.

A sad malo o kampu!

Hrvatski savez za rijetke bolesti angažirao nas je kao sukreatora programa i voditelja kampa čiji je cilj širenje i povećanje socijalne uključenosti i osnaživanje djece s teškoćama i djece koja boluju od rijetkih bolesti. Cilj kampa je ohrabriti djecu u jačanju samopouzdanja i uključivanja u zajednicu kroz stvaranje pozitivne slike o sebi i sudjelovanje u društvenim, humanitarnim i eko inicijativama u školi, susjedstvu i ostalim okruženjima u lokalnom i globalnom smislu. U dva sata dnevnog druženja na petodnevnom kampu (ponedjeljak – petak) zajedno ćemo prolaziti mnoge zabavne igre, izazove i aktivnosti, uz live storytelling program, kreativne radionice i posebno iznenađenje Hrvatskog saveza za rijetke bolesti – a to je premijera animiranoga filma!

Teme kampa

Kao glavnu temu kampa, odabrali smo razvoj samopouzdanja i stvaranje pozitivne slike o sebi kroz pomoć drugim ljudima, prirodi i životinjama. Sve to skupa prolazimo u čak 5 cjelina:

  • Reciklaža
  • Voda
  • Biljke i životinje
  • STEAM
  • Moje mjesto pod Suncem

Pričamo o prirodi, ugroženim vrstama, zašto smo mi ti koji mogu pomoći: kako to učiniti na zabavan način i zbog čega je super biti dio akcije! Pravit ćemo pokuse u home made varijanti, uživati u pričama naše storytellerice: iz njih skupa saznati mnoge važne stvari, koje su duhovite koliko i ozbiljne! Čeka vas smijeh, zabava, puno dobrog društva: a sve vam to donosimo u svega par klikova!

Naime, u želji da se što više klinaca uključi u akciju i kako bi svi mogli pristupiti sadržaju, kamp će se održati virtualnim putem. Dobrodošli su svi iz svakog kutka Hrvatske i jako se veselimo što ćemo se družiti!

LabZab box

A na našem kampu nema praznih ruku! Svaki sudionik kampa na kućnu adresu dobiva LabZab box, interaktivnu kutiju pametne zabave sa svim sigurnim i kvalitetnim materijalima potrebnim za kreativne radionice i ostale aktivnosti na kampu. I ne samo na kampu – sve igre i izazovi iz LabZab boxa mogu se koristiti još dugo (da ne kažemo – vječno) nakon završetka kampa, u najdražem društvu frendova i ukućana!

LabZab e-book

Uz sami LabZab box kojeg dobivate prije kampa, nakon svakog online druženja na mail adresu stiže i specijalno dizajnirani LabZab e-book koji sadrži atraktivne ilustracije, kratke i duhovite tekstove te zabavne audiovizualne upute za igre, aktivnosti i istraživačke zadatke. Sve u ime druženja i učenja kroz igru!

Onda, što kažete? Pridružite nam se, još uvijek ima mjesta! Prijavite se do petka, 4.6.2021. i zgrabite svoje mjesto pod Suncem!

Termini kampa: dva moguća termina

  • Ponedjeljak, 6.– petak, 25. 6. 2021. (10 -12 h) – uključujući i praznični dan (22.6.)
  • Ponedjeljak, 6. – petak, 2.7.2021 (10 – 12 h)

Vrsta susreta:

online (platforma Zoom)

Organizator kampa: Hrvatski savez za rijetke bolesti

Sukreator programa i voditelj kampa: Laboratorij zabave

Kontakt za prijave i dodatne informacije:

Srđana Šimac / Hrvatski savez za rijetke bolesti

srdjana.hsrb@gmail.com

ili pozivom na broj: 091 444 3039, radnim danom od 8-16h

Prijave se primaju do: 4.6.2021.

Vidimo se!