VLAK IZ DAVNINA: PUT U SVIJET BAJKI I.B. MAŽURANIĆ!

Presretni smo i uzbuđeni što ovu dugo čuvanu tajnu napokon dijelimo sa svima!

Laboratorij zabave, u suradnji s Mojim Čarobnim Mislima i Teslopolisom, smikasao je pravi retro futuristički vremenski stroj – StoryLand.Express! Zadatak ovog fantastičnog stroja jest voditi vas u daleke i neistražene svjetove svega genijalnog, pametnog, kreativnog i čudnovatog. A ovaj put vodimo sve zaljubljenike u dobre priče i još bolje bajke na putovanje života! Pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda i u suradnji s Hrvatskim željeznicama, vozimo se na svečano otvorenje festivala „U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić“, koji se svake godine održava u ovom gradu gdje je poznata spisateljica napisala neka od svojih najpoznatijih djela.

Malik Tintilinić, Domaći, Palunko, Potjeh, Stribor i ostala ekipa iz Priča iz davnina kreće na put – i mi idemo s njima! Da, da, dobro ste pročitali… Putujemo vlakom iz Zagreba do Slavonskog Broda i pretvaramo to u jedno veliko i nezaboravno druženje iz davnina!

Pitali smo se što se dogodi kada udružimo snage, smiksamo otkačene ideje, zamislimo najluđe želje i  sve to pomiješamo u jednu veliku kašu legendarnih bajki? Upravo ovo: Vlak iz davnina! Ovaj vas put StoryLand.Express vodi na pravo starinsko, retro i možda zaboravljeno druženje uz čarobne bajke genijalne (a naše!) Ivane Brlić Mažuranić.

Na putovanju u trajanju od 3 sata, prvi put u Hrvatskoj pričat ćemo priče uživo u vlaku! Bit će tu druženja s likovima iz Priča iz davnina, slušanja i rekreiranja priča, kreativnih radionica i sve to uz izvrsnu glazbenu podlogu etno benda Balkalar. Ma prava bajkovita pustolovina! Uz pokoje skriveno iznenađenje, ono što vam možemo potvrditi već sada je da vrhunsku zabavu neumorno priprema vrijedna i vesela ekipa pripovjedača, glumaca, glazbenika, ilustratora, animatora, snimatelja i sva ostala velika i mala djeca StoryLand.Express posade. Posada sada ide na put vlakom, a kasnije tko zna gdje, kud i kako!

Program počinje već u subotu, 06.04., prikazivanjem kratkih animiranih interaktivnih filmova iz naklade Bulaja (prema djelima I.B. Mažuranić) u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu. Vlak kreće iz Zagreba u nedjelju, 07.04., u 9 sati. Po dolasku u Slavonski Brod čeka nas fina klopica na Pikniku iz  davnina uz slane i slatke specijalitete (iz davnina!), chillanje nakon dobre slavonske meze uz koncert Balkalara te svečano otvorenje festivala. Nakon tako fenomenalno provedenog dana, vraćamo se u budućnost i natrag smo u Zagrebu u 20 sati.

All aboard! Choo-choo! Ukrcaj! Putnički vlak za Slavonski Brod polazi sa zagrebačkog Glavnog kolodvora i jedva čeka svoje radosne putnike! S veseljem pozivamo sve roditelje i djecu da nam se pridruže na ovom bajkovitom, povijesnom i garantirano nezaboravnom putovanju i uskoče u vlak prije nego im pobjegne!

Više informacija možete saznati na web stranici: VLAK IZ DAVNINA!

Karta za cjelokupni program, koja uključuje i besplatnu kartu za kino projekcije u subotu, 6.04., i kartu za prijevoz specijalnim vlakom, mogu se kupiti isključivo preko Entrio sustava na linku (https://www.entrio.hr/event/vlak-iz-davnina-6216) po simboličnoj cijeni od 40 kn za punoljetne i 30 kn za maloljetne osobe. Broj karata je ograničen, zato požurite!

**UPDATE** KARTE SU RASPRODANE!!