Projekt „Tko to tamo šuška“ – financijska pismenost za djecu i mlade

Kako nam je bilo na prvom šuškanju u Laboratoriju zabave

 

Onaj tko kaže da su financije dosadne, naporne i komplicirane, sigurno nije bio s nama prošle subote! Dan smo proveli na prvoj radionici našeg novog projekta „Tko to tamo šuška“ u kojemu, u suradnji s Allianz osiguranjem učimo osnove financijske pismenosti.

 

A prvo šuškanje bilo je genijalno! Puna kuća, više od 70 veselih, znatiželjnih i zainteresiranih lica, 3 grupe – od predškolaca i prvašića pa sve do tinejdžera! Prvu radionicu nazvali smo „Je l’ pada novac s neba?“, a sadržaj i materijale s kojima smo radili, prilagodili smo svakoj dobnoj skupini. Za tinejdžere smo čak u potpunosti transformirali prostor koji je tako postao još više cool i ugodan.

 

 

S najmlađima smo učili o kovanicama i novčanicama, upoznali se s kunom i tunom, apoenima i likovima koji se na njima nalaze. Bilo je tu i zanimljivosti iz povijesti novca, igara, kvizova, interaktivnih sadržaja, skečeva, multimedije i puuuno kreative. Izradili smo vlastitu kovanicu, a potom i novčanik u koju smo je pospremili. Dva sata bila su im premalo i tražili su produžetke!

 

 

S tinejdžerima smo pričali o džeparcu, kako ga zaraditi i raspodijeliti kroz tjedan ili mjesec, na što ga potrošiti…Upoznali smo se s pojmom trampe, sjajno odglumili cjenkanje te podijelili iskustva o vječnoj temi – tko plaća račun kada zajedno idemo na cugu?!? Palo je i par savjeta o tome što učiniti kada kartica zapne u bankomatu. Otkrili smo i neke nove scenarističke, redateljske i snimateljske talente koje smo iskoristili za snimanje videa i sjajno se zabavili.

 

 

Uglavnom, prvi dojmovi su obostrano sjajni i svi jedva čekamo novo druženje u listopadu!