FinPis – dječja financijska pismenost: novi program Laboratorija zabave

Volimo vam javljati sretne vijesti: pa smo jedva dočekali objaviti i ovu!

Riječ je o novom programu/projektu Laboratorija zabave, a to je financijska pismenost djece i mladih: osmislili smo ga kao kreativnu radionicu koja obrađuje financijsko upravljanje na dječji način.

Zašto baš ta tema? Jer smatramo da je novac, kao nešto sa čime se svi susrećemo u svakodnevnom životu, idealna platforma za malu školu upravljanja budućnosti: prije svega, odgovornog i pažljivog promišljanja, planiranja i praktičnog odlučivanja o važnim stvarima. Pa makar one ništa ne koštale!

Kroz upravljanje novcem, učimo upravljati svojim odlukama: a to činimo kroz praktične primjere, aktivnu igru i pametnu zabavu kroz teorijski i praktični dio. U teorijskom djelu bavimo se povijesti novca i vraćamo u davno doba zabavnih trampi, trgovačkih puteva i velikih pasa koji su novac svojih vlasnika nosili na ogrlici kako bi time obeshrabrili opasne pljačkaše karavana. U kreativnoj radionici izrađujemo starinski novac neobičnih oblika i crtamo mape starih karavanskih ruta, poput legendarnog Puta svile i uvijek burnog Santa Fea.

Mnogi od vas već prepoznaju naš omiljeni recept: autentične povijesne činjenice, zanimljivi primjeri i opća kultura na dječji način! Kroz zabavne teorijske radionice vješto selimo u suvremenu praksu: učimo kako pametno rasporediti džeparac, odgovorno štedjeti za nešto što stvarno želimo, odgovorno planirati i temeljito pratiti svoje troškove. Kako investirati u svoje hobije, i zašto je cool donirati onima kojima je pomoć potrebna? Izrađujemo personalizirane i kreativne kasice prasice, štedne knjižice, mini troškovnike i ostale praktične gadgete za zabavno upravljanje novcem, a time i vlastitim odlukama, budućnošću i životom u svakom smislu. I pritom se sjajno zabavljamo!

Sretni smo i ponosni što možemo reći da je naš program, kojeg planiramo održavati kroz čitavu godinu kao stalnu ponudu Laboratorija zabave, vješto i praktično prepoznat od renomiranih stručnjaka za financije i ulaganje, a to su uprava i zaposlenici Addiko Bank Hrvatske. U ugodnoj i uspješnoj suradnji, program financijske pismenosti za djecu i mlade proveli smo povodom njihovog Obiteljskog dana, a kako nam je bilo, pogledajte u galeriji!