LABORATORIJ ZABAVE NA BAJKAONICI DRUŠTVA „NAŠA DJECA“ U ŠIBENIKU

Svi znate koliko mi volimo priče! Volimo ih toliko da bismo bili najsretniji kada bi se one pričale svuda i stalno. A naročito djeci. Zato smo jako sretni što smo nedavno bili u Šibeniku, gdje smo sudjelovali na „Bajkaonici“ – projektu Saveza društava Naša Djeca čiji je cilj što veći broj djece uvesti u čaroban svijet bajki kroz pripovijedanje educiranih pripovjedača. Jer kroz priče djecu potičemo na razmišljanje i kreativnost te budimo njihovu maštu i razigranost.

Održali smo trodnevnu radionicu o pričanju priča: zajednički smo tražili odgovore na pitanja što znači dobro ispričati priču, kako priču rekonstruirati, a kako je dekonstruirati te kako koristiti različite rekvizite. Vježbali smo razne tehnike pripovijedanja, otkrivali brojne trikove za prevladavanje treme te iz prve ruke pokazali koliku priče imaju moć.

 

 

 

Proveli smo prekrasan vikend ispunjen emocijama, dobrim pričama i sjajnim druženjem te smo mogli doslovno osjetiti svu snagu sinergije koju smo stvorili zajedno s našim polaznicima. Izuzetno smo ponosni što smo s njima mogli podijeliti naša znanja o ovoj temi i što puna srca možemo reći da su oni sada spremni prenositi ih dalje i uveseljavati djecu u svojim gradovima kroz neke nove Bajkaonice.

A mi, ohrabreni dobrom vibrom i sjajnim reakcijama na radionicu, nastavljamo našu misiju širenja dobrog glasa o pripovijedanju kako bi dobre priče došle do svakog djeteta i uljepšale i oplemenile njihovo odrastanje.