allianz-ekologija-1

Allianz i Laboratorij zabave pričaju o ekologiji

Povodom proslave 125 godina postojanja, Allianz je organizirao projekt vezan za ekologiju u suradnji s Laboratorijem zabave. Pošto se cijela manifestacija održavala u parku Zrinjevac na Tomislavovom trgu, Laboratorij zabave je priču o Edwini smjestio u taj park.

Ujedno su se održale i kreativne radionice vezane za temu očuvanja prirode, te zabavne igre roditelja i djece vezane na temu ekologije.

allianz-ekologija-2

Edwina, dinosaurica koja je u svojih mnogo proživljenih godina vidjela sve i svašta, uputila nas je kako se treba brinuti za svoj okoliš. Ispričala nam je kako je svjedočila propasti velikih civilizacija, kako su ljudi kroz povijest bili nemarni prema prirodi i osobnoj higijeni.

allianz-ekologija-3

Poučila nas je zašto postoje razne boje kontejnera, što znače te boje i kako možemo sortirati otpad. Naučili smo da ostacima kruha možemo nahraniti vrapce u parku, i svojim primjerom pokazati drugima kako da se brinu za biljke i okoliš.

Poruka cijele priče je da brigom o svom okolišu, brineš o sebi da kvalitetnije, dulje i bolje živiš.

allianz-ekologija-4

Na radionici su se ukrašavale teglice i sadilo se bilje, s ciljem da pokažemo brigu za biljke na mikro planu. Kako smo se posvetili brizi za jednu biljku, tako trebamo nastaviti i na makro planu. Igre i sve aktivnosti roditelja i djece imale su svrhu educiranja kako sortiranje otpada može biti zabavno i lako.

CIJELU GALERIJU POGLEDAJTE OVDJE