TKO TO TAMO ŠUŠKA? vol.3 “‘Oću u čarapu, pod madrac ili….?“

Jeste li i vi jedan ili jedna od onih koji se na sam spomen riječi „štednja“ hvata za glavu? Doživljavate li proces štednje kao najljuću muku, odricanje i patnju? Ili je to za vas najnormalniji životni odabir kojega svakog mjeseca s veseljem obavljate?

Kako god bilo, rado bismo znali kako štedite? Ili kako naš naslov kaže – stavljate li novce u čarapu, pod madrac ili ih možda ritualno najprije ubacujete u škrabicu ili kasicu-prasicu pa nosite u banku, kao što su nekada činili naši starci?

Možda ste ipak posve moderni i u ovom segmentu života pa sve to radite online?

Koji god način odabrali, nadamo se da ste ovu dobru naviku prenijeli i na svoje klince pa da i oni, od džeparca ili lovice koju dobiju za ročkase, Božiće, od Zubić vile i za ostale vesele prigode, dio odvajaju i čuvaju za neku konkretnu namjenu (npr. dugo željenu igračku, koncert omiljenog benda ili prvo ljetovanje bez roditelja) koja će ih poslije jaaaako veseliti.

Ako vam je na ovom polju potrebna i dodatna podrška, takozvani outsourcing – ništa lakše! Dovedite djecu na našu, sada već omiljenu radionicu o financijskoj pismenosti koju organiziramo zajedno s osiguravajućom kućom Allianz Zagreb.

Nakon prve dvije, izvrsno posjećene, urnebesno vesele, ali iznad svega edukativne radionice, stiglo nam je vrijeme i za treću! I da, pogađate, ovoga puta bavit ćemo se štednjom i svim onim što je s njom povezano.

I ovoga smo puta podijeljeni u tri skupine, prema dobi polaznika, a tome je prilagođen i sadržaj, zadaci i igre.

Mjesto radnje je, kao uvijek, Laboratorij zabave, vrijeme radnje je subota, 16. studenog – startamo u 10.00 s prvom grupom (6-8 godina)!

I odmah u glavu! Odakle nam je došla kasica-prasica i zašto se baš tako zove i izgleda? Mora li biti baš u obliku prasice ili su dozvoljene i neke druge životinje? Na to će pitanje najbolje odgovoriti djeca i to kroz vlastite vizije kasice-prasice koju će sami izrađivati. Pokazat ćemo im da je za sjajnu zabavu često dovoljan budžet od 0 kuna, što će biti odličan uvod u sljedeći zadatak – izrađivanje Staklenke besplatne zabave!

Podsjetit ćemo se i Svjetskog dana štednje koji se obilježava baš kada i Noć vještica (vi s početka priče, prepoznajete li se?), a razmijenit ćemo i iskustva o štednji te stvarima koje se osim novca mogu štedjeti.

Nakon prve, slijedi naša druga grupa (9-12 godina) koja će također izrađivati svoje kasice-prasice, ali njihove će biti malo apgrejdane, u skladu s njihovim godinama J Objasnit ćemo pojmove štednje, potrošnje, ali i doniranja pa ćemo tome prilagoditi i samu kasicu koja će dobiti čak tri pretinca!

Zajedno ćemo naučiti i neke druge načine štednje: putem kupona što ih izdaju veliki trgovački lanci (naročito popularan način štednje u Americi) te recikliranjem. Jer o održivosti se uči od najranije dobi!

Posljednja, treća grupa naši su aktivni i zainteresirani tinejdžeri koji nas uvijek iznenade svojom kreativnošću, žarom i predanošću. Sigurni smo da će tako biti i ovaj put. Kako bismo ih u startu dodatno motivirali, pustit ćemo im prezabavan video o Black Friday-u, prazniku svih šopingholičara koji je na velika vrata ušao i u naše trgovine.

Na njihov zahtjev, od ovoga puta uvodimo i debatu kojoj se totalno veselimo! I znamo da će biti demokratičnija od onih u Saboru! Jer naši su klinci najbolji!

A kako bi si i ubuduće mogli pratiti budžete, potrošnju i sve vezano oko novaca, za njih imamo genijalnu aplikaciju koju će si moći instalirati i uvijek znati na čemu su!

Raspravljat ćemo o brendovima koje vole, za koje rado štede te čija sniženja nestrpljivo čekaju. Bit će to prilika i za pravi mali vodič kroz sniženja: kada se ona održavaju, kada bi se prema zakonu trebala odvijati, jesu li sva sniženja prava ili su samo trgovački trik? Što je to pre-sale, a što mid-season sale?

Uglavnom, kao i uvijek kod nas bit će svega: red zabave, red učenja, red kreative, puno smijeha i definitivno najbolje provedena dva sata subotnjeg prijepodneva.

Čekamo vas i veselimo vam se!

Radionice su besplatne, ali je broj polaznika ograničen pa stoga ugrabite svoje mjesto što prije!

PRIJAVA NA RADIONICU “TKO TO TAMO ŠUŠKA?” vol. 3. “‘OĆU U ČARAPU, POD MADRAC ILI…?”