GDJE SMO SVE PREKO LJETA

Gdje smo u srpnju?

Vrući srpanj provodimo radno, kreativno i na kontinentu: palme nam neće faliti jer imamo krošnje svog vrta, a noge ćemo brčkati u trku kroz vodene staze našeg ljetnog kampa! Naravno, pravo ljeto ne može proći bez putovanja: umjesto pješčanih obala, prošetat ćemo niz samoborske rudnike i daruvarske drvorede: u potrazi za pametnom zabavom i dobrom hladovinom! Pogledajte gdje nas možete susresti u srpnju!

29.6. – 1.7. Budućnost dramskog odgoja: sudjelujemo na dinamičnom simpoziju na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, na kojem držimo svoju radionicu pripovijedanja. Jedva čekamo opet susresti staru, i upoznati novu ekipu!
Više o tome: UČITELJSKI FAKULTET – BUDUĆNOST DRAMSKOG ODGOJA

26.6. – 14.7. Ljetni kreativni boravak: kao što znate, krajem lipnja u hladovini, vodi i mekoj travi našeg vrta počinje Ljetni kreativni kamp: dakle, puna 3 tjedna edukativne zabave, vodenih aktivnosti i kreativnog druženja! Ako se još niste prijavili: brzo prstiće na tipkovnicu, telefon ili naša vrata!

26.6.-30.06. – Prvi tjedan ljetnog kampa bavimo se fizikalijama. Gradimo Puteljak prijateljstva, kreiramo zidni mozaik, sami si spremamo svježu klopu i vodimo važne polemike na Dječjem književnom klubu. Vježbamo kreativno pisanje i imamo filmsku radionicu. I što bi rekao Josip Pupačić, smijemo se moru. S kontinenta!
Detalje pogledaj ovdje: LJETNI KAMP

2.7. Rudarska greblica: tradicionalne dane Rudarske greblice provodimo u bajkovitom Samoboru. U društvu hrabrih klinaca i tajanstvenih Bergmana osvajamo misteriozne rudnike i otkrivamo njihove tajne uz hladnu limunadu, mljackave keksiće i naravno, legendarne greblice!
Kako nam je bilo prošle godine pogledajte ovdje: DANI RUDARSKE GREBLICE

3.7.- 7.7. – Drugi tjedan ljetnog kampa putujemo u svijet. Kamo: gdje nas trava odvede, a mašta odnese! Od Europe do Azije, preko Afrike kroz Amerike, niz Australiju i kroz Antarktik na zabavan način učimo običaje, rituale i povijest svake zemlje na meniju. Pravimo njihove gastro specijalitete i obrađujemo književne klasike: dakle: engleski doručak, francuska salata, Mali Princ i Tom Sawyer već nas čekaju u vrtu!
Više o ljetnom putovanju saznaj ovdje: LJETNI KAMP – PUT OKO SVIJETA

8.7. Kvartovsko kino: koraci grada: dobro, staro, kvartovsko kino bila je baza svakog old school djetinjstva. Tamo smo se družili s prijateljima, došaptavali sa simpatijama i guštali u kokicama, smijehu i velikom ekranu. Sretni smo što se kino vraća u velikom stilu: na festivalu Kvartovskog kina, na dječjem programu  gledamo film Ivana Zvonimira Berkovića „Moj stan“, zabavnu priču o starom Zagrebu na dječji način i pobjednika festivala u Cannesu davne 1962. Na rasporedu je i komedija zabune „ Martin u oblacima“, kao i edukativna šetnja po Vukovarskoj u kojem ćemo upoznati Zagreb kakav je nekad bio. Suvremeno ljeto na klasičan način!

Program:
11.00 – 13.00h – radionica za djecu i mlade uz filmsku projekciju “Moj stan”.
Ulaz slobodan uz prijavu na mail: info@laboratorijzabavehr
12.00 – 13.00h  -šetnja uz stručno vodstvo:
Paromlin, Gradska vijećnica, Koncertna dvorana V. Lisinskog, “Palača pravde”. Povratak u Laboratorij zabave gdje roditelji dolaze po djecu.
21.00h – otvaranje vrta Laboratorija zabave za velike :)
21.30h – Filmska projekcija: “Koraci grada”,1957., 12’, režija: Branko Majer, produkcija: Zagreb film
“Martin u oblacima”, 1961., 110’, režija: Branko Bauer, produkcija: Jadran film ulaz slobodan, svi dobrodošli

9.7. Obiteljski dan McDonald’s: u McDonald’su u Vrbanima radimo još jedan zabavni, edukativni i kreativni Obiteljski dan koji uključuje puno zezanja, ukrašavanja, mozganja, smijeha i naravno, slasnih burgera. Gušti su gušti!

10.7.-14.7.  – Treći tjedan Ljetnog kampa aktivno se i radno pripremamo za more: što nam sve treba za ljetni provod na obali, i kako se ondje pametno zabaviti? Čeka nas pravi val kreative, igre i mudrih savjeta!

15.7. Storytelling edukacija u Daruvaru: putujemo podno mističnog Papuka, u srce starih dvoraca, utvrda i kurija: prekrasni i šarmantni Daruvar! U njegovoj Gradskoj knjižnici držimo edukaciju o storytellingu za velike te interaktivnu i zabavnu predstavu za male. Jedva čekamo podići kofer pun smijeha, igre i pametne zabave!