Zagreb-Meksiko-Samobor

Jučer smo nakon raspjevane Italije nastavili kuhati u meksičkom ritmu, a kao pravi Meksikanci , nismo se samo zaustavili u Zagrebu, već smo produžili i do Samobora!

Do zemlje sombrerosa, kaktusa i mariachija stigli smo putevima slasnih tortilja, pikantnih chia kuglica i aromatične čokolade, a onda sve to začinili zabavnim i nezaboravnim razbijanjem pinjate.

Kao predjelo smo pripremili chia kuglice. Zarolali smo ih u loptice, naljutili začinima i pekli do zamamne hrskavosti koja se topi u nepcima, i tako pronašli odlične grickalice za sva buduća druženja, rođendane i igraonice u našem domu. Ne treba napominjati da ćemo ih rado poslužiti i odraslima uz čaj, aperitiv ili dobar film!

Za glavno jelo odabrali smo tradicionalni specijalitet svih desperedosa, haciendi i senorita: pravi meksički burrito. Opet smo mijesili, valjali i krotili tijesto dok ga nismo pretvorili u nježni pokrivač u kojeg smo umotali meso, sir, papričice, kukuruz….nismo ni znali da je svaki burrito, baš kao i mi, uvijek spremna za kreativne ideje i maštovita rješenja. Zato nam drugi put samo recite  kakve priloge volite: a mi ćemo se pobrinuti da ih udobno smjestimo u krevetac od tijesta. I naravno, naša kuharica prilično se udebljala od pisanja naših ideja!

Za desert smo riješili jedan od najvećih misterija svakog djetinjstva: kako nastaje čokolada? Pa, onako kako nastaje i svaka dobra zabava: kreativno, maštovito i razigrano. Taj dio nismo ni morali zapisati, ali recept smo opisali u kuharici čim smo polizali prste!

Nakon posla nekom slijedi odmor, a nama je uslijedilo još zabave: jer, što je meksički dan bez tradicionalnog razbijanja šarene pinjate? Što smo u njoj pronašli: još malo Meksika, smijeha i zazubica koji će nas danas pratiti na putu do gospođe Švedske koja nas već čeka na pragu sjevera. Što nam je tamo pripremila i što ćemo joj skuhati, saznat ćemo uskoro!

 

Još uvijek se možete prijaviti za Švedsku i SAD! Plan kuhanja pogledajte OVDJE!

 

Prijave možete izvršiti na mail: info@laboratorijzabave.hr ili nas nazovite:

ANA 095 56 36 279

DIJANA 098 18 68 587

MAJA 095 39 23 644