Šesti tjedan Kreativnog kampa: idemo na more!

Pažnja, pažnja! Most zove kapetane!

Sve male ljubitelje mora, plivanja i pješčanih kula pozivamo da se ukrcaju na šesti tjedan našeg Kreativnog ljetnog kampa!  Na pučinu isplovljavamo u ponedjeljak, 23.7., a u luku se vraćamo prema redu plovidbe: u petak, 27.7.

Što čeka našu malu posadu, pitate se? Puna mreža pametne zabave, praktičnih ideja i mudrih po(r)uka na morski način. Jer, znamo da nakon završetka kampa većina klinaca kreće na jug: i zato cijeli treći tjedan guštamo pod jednim sloganom: idemo na more!

Cijeli šesti tjedan Kreativnog ljetnog kampa posvećen je morskim ljepotama, aktivnostima i mudrostima, tajnama južnih krajeva i pametnoj zabavi na plaži. Što sve treba jedan klinac na stijeni, u pijesku ili na brodu? Što valja ponijeti na pusti otok? Kako se kreativno zabavljati čak i ako padne kiša ili zaigra bura?

Hvalimo more, al’ ne držimo se kraja: kroz igru i zabavu učimo što sve može more, kako je nastalo i zašto je slano, tko sve živi u dubinama i koga možemo susresti u plićaku. Jesu li morski psi zaista tako opasni, ili su zapravo vrlo sramežljivi i ljudsko meso im uopće nije na meniju? Što sve mora znati pravi ribar, ronioc ili skakač s mola? Pravimo nacrte pješčanih kula, crtamo pomorske karte, učimo što znači okrenuto sidro, kako razlikovati vjetrove i prepoznati dobru ribu na pijaci. A tko zna, možda smo negdje u dubini našeg vrta i zakopali blago kakvog starog kapetana i trebat će nam pomoć malih tragača i kopača!

Kao i svi pravi putnici i istraživači, pecamo korisne savjete: kako nadmuditi lukavu sunčanicu? Što ako nas na plivanju uhvati grč, opeče meduza ili se nagucamo mora? Zašto je puhanje nosa pod morem super za sinuse (stara nonina škola). I unatoč tome, kako spriječiti da ti more baš svaki put uđe u nos? Kakvo je kamenje najbolje za izradu ljetnog mozaika i kreativnih figurica?

A osim male škole morskih vukova, hintamo kako si zanimljivo, kreativno i pametno skratiti putovanje do mora: kako se zabaviti u autu, vlaku, busu ili trajektu do mora?

Ukratko: od svakog klinca pravimo pravog morskog vučića! A tko ne bi s takvim na more? Prijavite ga i ukrcajte na naš dok!

Što kamp sve sadrži?

Tailor made cjelokupni program u trajanju od 8.30-17 h * dežurstvo je od 7.30:

  • u potpunosti uređen i dekoriran prostor “idemo na more”  temom
  • doručak
  • ručak
  • samostalna izrada deserta/kuhanje
  • snack/voće dostupno tijekom cijelog dana
  • limitiran broj djece zbog kvalitete provođenja
  • sve što se napravi nosi se doma
  • fotografiranje cijelog kampa za uspomenu
  • 4 voditelja
  • vodene aktivnosti

Mjesto održavanja: Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3 – vrt i unutrašnji prostor

Sve prijave primamo na mail: info@laboratorijzabave.hr. Kod prijave potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 500 kn.

Veselimo se!