STE(A)M kamp

STE(A)M kamp u našem vrtu! Prijave: sad!

Dok su palme njihale grane i dok se more k nama penjalo, do dugo u noć naša je ekipa na žalu mozgala samo o jednom: kako upotpuniti ljeto u Zagrebu i polako i neprimjetno pripremiti se za novu kreativnu, veselu i pametno zabavnu školskou godinu? Hm…tulum? Radionica? Druženje? Sve to u jednom, a u našem slučaju to znači samo jedno: STE(A)M kamp!

I zato, s dobrim, starim kamperskim guštom pozivamo sve male istraživače, mozgalice i kreativce da nam se od ponedjeljka, 24.8., pa sve do petka, 28.8., u cjelodnevnom boravku od 8 do 17 sati pridruže u našem trnjanskom vrtu koji postaje ponosni domaćin i specijalna baza originalnog, edukativnog i urnebesno zabavnog STE(A)M kampa.

Kao što mnogi znate, iza suvremenog i kreativnog STE(A)M programa i same kratice tog izraza kriju se genijalno zabavne, korisne i praktične stvari koje vježbaju moždane vijuge, golicaju maštu i mame prstiće na akciju: znanost, tehnologija, inžinjering, umjetnost i matematika. Sve to na naš način: nabrijano dinamičan, lumensko temeljit i pametno zabavan!

Što radimo u kampu? Sve što nam mašta poželi, a ruka zatreba: praktične stvari, originalne igračke, vremenske (ne)pogode. Pravimo sami svoje duge. Gradimo hotel za insekte. Zidamo garaže za autiće. Sklapamo katapult. Lansiramo rakete. Rezbarimo praćke (bez brige, naše ispaljuju samo super vibru). Slažemo planetarij. Sušimo blato (kolačićiiiii: nek digne blatni prstić tko ih nikad nije radio!). Kreiramo robote ( i njhov robotski život). Šifriramo labirinte. Kako? Kako sami (o)smislimo! Nije nam fora prstićem slijediti upute iz knjige: naš omiljen urotnik je mašta, a najdraži alat mozak!

Jer, STE(A)M programe krasi jedna genijalna stvar: samostalnost koja se pruža klincima u razmišljanju i radu na zadatku. Gradeći vjetrenjaču, garažu ili katapult oni izgrađuju nešto neprocjenjivo, vječno i neizbrisivo: kreativan, logičan, kritičan i pozitivan način razmišljanja, analiziranja i djelovanja. Klinci sami mozgaju kako i čime bi nešto napravili, a mi veliki smo obični šegrti koji im vjerno priskaču u kreativnu, praktičnu i materijalnu pomoć: i glavom, i rukom, i ljepilom!

A što radimo kad ne radimo? Radimo na povratku u školske klupe! Pripremili smo super zabavnu akciju ponavljanja ključnog gradiva iz prethodne godine za klince od prvog do petog razreda: da uskoro ne ušetamo u razred s morem u ušima i cvrčcima u glavama! Malo ćemo zbrojiti, ponešto oduzeti, skratiti pokoji razlomak, nacrtati kakvu geometrijsku prikazu: oni koji smatraju matematiku teškom i dosadnom upoznat će je u pravom, kreativnom i zabavnom svijetlu, a mali matematičari će se s guštom podsjetiti svih njenih mračnih tajni!

A što kad ogladnimo? Bacamo se na topli obrok, svježu klopu i njami grickalice od kojih nam već zazubice rastu kao gljive poslije kiše: ili kao klinci nakon ljeta!

Pa, što kažete? (Pre)puštate nam vašeg malog istraživača, znanstvenika, mozgalicu i/li umjetnika? Vraćamo ga nasmijanog, sitog i punog novih prijatelja, znanja i vještina: i s hrpom super handmade suvenira u torbi!

Osiguran je doručak, ručak, desert i užina.  :)

Prijave počinju dok kažeš kamp! Javite nam se na info@laboratorijzabave.hr i provjerite zašto su klinci ludi za STE(A)M-om. I zašto je STE(A)M lud za klincima!

Kamp se održava na adresi: Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3.

Cijena cjelodnevnog boravka u kampu iznosi:

  • 1500 kn / za drugo i treće dijete popust 10%
  • 1250 kn / za članove / cijena se ne mijenja ovisno o drugom i trećem djetetu

Moguć je i poludnevni, jutarnji ( 8.30.- 12.30h) ili popodnevni ( 13 -17h) boravak u cijeni:

  • 1100 kn
  • 950 kn / za članove

te jednodnevna drop in varijanta po cijeni od 300 kn / 250 za članove.