STE(A)M kamp

STE(A)M kamp u našem vrtu! Prijave: sad!

Dok su palme njihale grane i dok se more k nama penjalo, do dugo u noć naša je ekipa na žalu mozgala samo o jednom: kako dostojno ispratiti ljeto iz Laboratorija zabave i njegov tron prepustiti kreativnoj, veseloj i pametno zabavnoj školskoj godini? Hm…tulum? Radionica? Druženje? Sve to u jednom, a u našem slučaju to znači samo jedno: kamp!

Da, dobro ste pročitali, a mi od sreće jedva dočekali javno napisati: kamp!

I zato, s dobrim, starim kamperskim guštom pozivamo sve male istraživače, mozgalice i kreativce da nam se od ponedjeljka, 28.8., pa sve do petka, 1.9., u cjelodnevnom boravku od 9 do 17 sati pridruže u našem trnjanskom vrtu koji postaje ponosni domaćin i specijalna baza originalnog, edukativnog i urnebesno zabavnog steam kampa.

Kao što mnogi znate, iza suvremenog i kreativnog STE(A)M programa i same kratice tog izraza kriju se genijalno zabavne, korisne i praktične stvari koje vježbaju moždane vijuge, golicaju maštu i mame prstiće na akciju: znanost, tehnologija, inžinjering, umjetnost i matematika. Sve to na naš način: nabrijano dinamičan, lumensko temeljit i pametno zabavan!

Što radimo u kampu? Sve što nam mašta poželi, a ruka zatreba: praktične stvari, originalne igračke, vremenske (ne)pogode. Pravimo sami svoje duge. Gradimo hotel za insekte. Zidamo garaže za autiće. Sklapamo katapult. Lansiramo rakete. Rezbarimo praćke ( bez brige, naše ispaljuju samo super vibru). Slažemo planetarij. Sušimo blato ( kolačićiiiii: nek digne blatni prstić tko ih nikad nije radio!). Kreiramo robote ( i njhov robotski život). Šifriramo labirinte. Kako? Kako sami (o)smislimo! Nije nam fora prstićem slijediti upute iz knjige: naš omiljen urotnik je mašta, a najdraži alat mozak!

Jer, STE(A)M programe krasi jedna genijalna stvar: samostalnost koja se pruža klincima u razmišljanju i radu na zadatku. Gradeći vjetrenjaču, garažu ili katapult oni izgrađuju nešto neprocjenjivo, vječno i neizbrisivo: kreativan, logičan, kritičan i pozitivan način razmišljanja, analiziranja i djelovanja. Klinci sami mozgaju kako i čime bi nešto napravili, a mi veliki smo obični šegrti koji im vjerno priskaču u kreativnu, praktičnu i materijalnu pomoć: i glavom, i rukom, i ljepilom!

A što radimo kad ne radimo? Radimo na povratku u školske klupe! Pripremili smo super zabavnu akciju ponavljanja ključnog gradiva iz prethodne godine za klince od prvog do petog razreda: da uskoro ne ušetamo u razred s morem u ušima i cvrčcima u glavama! Malo ćemo zbrojiti, ponešto oduzeti, skratiti pokoji razlomak, nacrtati kakvu geometrijsku prikazu: oni koji smatraju matematiku teškom i dosadnom upoznat će je u pravom, kreativnom i zabavnom svijetlu, a mali matematičari će se s guštom podsjetiti svih njenih mračnih tajni!

A što kad ogladnimo? Bacamo se na topli obrok, svježu klopu i njami grickalice od kojih nam već zazubice rastu kao gljive poslije kiše: ili kao klinci nakon ljeta!

Pa, što kažete? (Pre)puštate nam vašeg malog istraživača, znanstvenika, mozgalicu i/li umjetnika? Vraćamo ga nasmijanog, sitog i punog novih prijatelja, znanja i vještina: i s hrpom super handmade suvenira u torbi!

Osiguran je doručak, ručak, desert i užina.  :)

Prijave počinju dok kažeš kamp! Javite nam se na info@laboratorijzabave.hr i provjerite zašto su klinci ludi za STE(A)M-om. I zašto je STE(A)M lud za klincima!

KADA? Od 28.08.-01.09.

GDJE? Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3, vrt i unutrašnji prostor

KOLIKO? 1250 kn, za članove 1050 kn.