Što smo vam skuhali za proljetne praznike?

Dječje kulinarske radionice: nešto novo, svašta ukusno!

Kako provesti proljetne praznike?

Gladni ste nečeg novog, drukčijeg, finog i ukusnog? I mi isto. A svi znamo da su i klinci uvijek spremni na novu avanturu! Zato smo zasukali rukave, opasali pregače i u uvijek kreativnoj kuhinji Laboratorija zabave pripremili novu poslasticu: kulinarske radionice za djecu!

U suradnji s iskusnim i maštovitim chefom Hrvojem Krajnovićem, ovih proljetnih praznika Laboratorij zabave postaje kreativna kuhinja za sve klince koje zanima kako sir, salamu i tijesto povezati u pizzu, kako okrenuti palačinku u zraku ili izgraditi svaki kat dobrog burgera.

Klinci će kuhati?

Kulinarska radionica počinje skupa s proljetnim praznicima, a traje četiri dana koja nećemo provesti samo nad loncima, tavama i zdjelama. Dok čekamo da voda zakuha ili tijesto odstoji, skoknut ćemo do sunčane Italije, živahnog Meksika, hladne Švedske ili svestranog SAD-a: ovisi čiji će specijaliteti tog dana biti na našem meniju. Odabrali smo četiri zemlje čiju ćemo povijest, običaje, tradicije, opću kulturu i kulturu stola upoznati kroz karakteristična jela koja njihovi stanovnici pripremaju, a klinci diljem svijeta obožavaju!

Prvi dan, u utorak, 18.04. u razigranoj Italiji tako nas čeka jedna i jedina pizza, neodoljivi sladoled i hrskave bruschette.

Drugi dan, 19.04. iz tajanstvenih meksičkih hacijendi već dopiru zamamni mirisi tortilja, chio kuglica i aromatične meksičke čokolade.

Skandinavska gospođa Švedska nas časti  treći dan u četvrtak zdravim mesnim okruglicama, mladim krumpirom i slasnim švedskim keskićima, a nek’ digne ruku svatko tko bar povremeno ne voli uživati u bogatom burgeru, obilnom kečapu, zamanmom pomfritu ili bujnim palačinkama koje nudi SAD s kojim ćemo završiti u petak!!

A ponašati se za stolom?

Kroz mnogim klincima omiljenu hranu i njezinu pripremu na edukativan i zabavan način učimo djecu o kulturi stola, sigurnom i odgovornom korištenju kuharskih alata i strojeva, prepoznavaju osnovnih mjernih jedinica poput litre, dekagrama ili legendarnog prstohvata. Mnogi klinci obožavaju asistirati prilikom kuhanja i uživaju u ulozi „malog od kužine“. Osim što slaganje i priprema namirnica može biti vrlo kreativno i zabavno, djeci daje vrijedan osjećaj ponosa i važnosti kroz svojevrsnu prvu ulaznicu u njima uvijek mističan i privlačan svijet odraslih. A dok odrastaju, želimo ih počastiti uvijek finom i ukusnom zabavom na pametan način!

Kada i gdje se održavaju radionice?

Radionice  će se održavati za vrijeme proljetnih praznika od 18.04.-21.04. (uto.-pet.)

Radionice u Laboratoriju zabave u Zagrebu, Trnjanska cesta 3, održavat će se vani u vrtu (ako će nam to dozvoliti vremenske prilike) od 11-13h.

Radionice u Laboratoriju zabave u Samoboru, Langova 41, održavat će se od 18-20h. 

Klince možete prijaviti u naš inbox, telefonski ili na info@laboratorijzabave.hr. Prijave traju do 12.04., a cijena radionice iznosi 120 kn po danu, te ukoliko prijavite dijete za sva 4 dana, ostvarujete popust od 10% . Potrebno je rezervirati svoje mjesto što prije, jer je broj slobodnih mjesta ograničen. Svi ste dobrodošli, i imamo pregaču za sve. Čujemo se, vidimo se, kuhamo se!