RADIONICA CRTANJA: Proljeće u znaku oštrih olovaka

Prvo nam recite koji ste tip 

Po navici skicirate dok telefonirate, a stari su računi, krajevi papira ili telefonski imenici vaše random mape? Svoje stare fascikle sa crtežima čuvate u svečanoj kartonskoj kutiji koju i danas rado vadite na kućnim kavama, obiteljskim ručkovima ili nakon dobre izložbe u gradu? Vaša mama još uvijek priča kako vas nije mogla odvojiti od papira, i kako su vam ruke uvijek bile umrljane flomasterima ili temperama? Blok sat likovnog bio vam je draži od velikog odmora? A onda ste odrasli. Zaposlili se. Vremena za crtanje je sve manje, a kreativnih ideja sve više. Razmišljate o otkazu ili bolovanju. Pikirate mape u izlogu, čeznete za dobrim potezom i raznježite se kad vidite šiljilo. Skicirali smo vas? Onda se nacrtajte ovdje!

A možda ste i drugi tip. U vama spava mali umjetnik kojeg ste nekad tukli teniskim reketima, teškim skriptama, dnevnim izvješćima, dječjim bočicama i svim ostalim poslovnim ili privatnim rekvizitima koji su vam se činili važnijim od vaše stare, neostvarene ljubavi prema crtanju. Divite se ekipi koja zna crtati? Zastajkujete nad fora karikaturama, wom portretima, živahnom mrtvom prirodom ili snenim panoramama? Pitate se kako su umjetnici to naučili? Dođite da vam nacrtamo!

Možda ste treći tip. Maštate o upisu u Primijenjenu ili na Akademiju, freak ste klasičara ili geek avangarde, skicirate svoj vlastiti atelje, znate što bi Goya povjerio Daliju i čime bi Van Gogh izazvao Rembrandta na megdan? Želite zasjati na prijemnom? Frka vas je komisije? Neki mali, gadni crvić vam govori da niste dovoljno dobri, maštoviti ili precizni? Dođite da mu nacrtamo kako stvari stoje!

I na kraju, možda ste četvrti tip. Dosta vam je televizije, kava vam izlazi na uši, želite nešto novo, kreativno i zabavno. Novi hobi, novo učenje i nova druženja su stvoreni za razbijanje rutine, opuštanje nakon dnevnog posla ili uživanje u slobodnom vikendu. Dosta vam je rutine? Podvucite crtu!

Ovog proljeća otvaramo mape, oštrimo olovke i organiziramo kreativnu radionicu crtanja. Tu smo za sve koji žele naučiti koliko života ima jedna crta, kako prekrižiti strah od crtanja, kako vjerno crtati po modelu, a kako se otkačiti i sve izbaciti na platno. Svi su dobrodošli: početni i napredni crtači, kaotični kreativci, sneni romantičari i budući vlasnici zgodnih ateljea s dobrom kavom i maštovitom ponudom. :)

Radionicu vodi naša Maša. Na važnim izložbama, u razigranim umjetničkim krugovima,u romantičnim talijanskim i tajanstvenim engleskim ateljeima poznata je kao Maša Barišić.  Rođena je u Splitu 1986. godine. Njezina mapa počinje u Rijeci, a zatim povlači crtu sve do Italije i Engleske. Studij završava na Akademiji likovnih umjetnosti u Engleskoj. “University of Fine Art” Lincoln gdje je i diplomirala BA Fine Art. Izlaže na cool izložbama i drži satove crtanja, a onda se vraća u Zagreb gdje i danas živi, stvara i vodi našu radionicu. I, poput nas, jedva čeka proljeće da se svi nacrtamo u Trnjanskoj.

Radionice će se održavati u utorkom u terminu – od 17-19h u periodu od 2 mjeseca, od 18.04.

Radionica obuhvaća 20 radnih sati.

Kada?

Prvi sat počinje 18.04., srijeda

Gdje?

U A1- Atelje na broju 1, Ulica Republike Austrije 1, 1. kat.

Cijena? 

880 kn/2 mjeseca/20h

*Svi materijali osigurani!

Za sve detalje, upite i informacije molimo šaljite mail na adresu: ateljenabr.1@gmail.com