STORYing: dan prvi

Click for English version!

Dragi naši,

nakon fantastičnog storytelling vikenda, jedva smo vam se dočekali javiti s izvještajem o svemu što smo radili – i naravno, kako smo se pritom provodili!

Naši su gosti u Zagreb stigli već u petak, a za pravu domaću okrijepu nakon dugog putovanja, pobrinuo se naš partner Rougemarin koji nas je ugostio na sjajnoj večeri dobrodošlice. Još jednom hvala genijalnoj ekipi iz Rougemarina, uživali smo u svakom trenutku – i u svakom zalogaju!

Odličan se provod nastavio sutradan, uoči i nakon službenog otvorenja 1. međunarodnog storytelling festivala u Hrvatskoj – sunčana zagrebačka subota bila je na visini zadatka i priuštila nam fenomenalnu zabavu na otvorenom.

Naš je trnjanski vrt navikao na super provode i vesele goste, pa je spremno okupio brojne zagrebačke klince i njihove obitelji koji su na našem travnjaku, a sve uz domaći piknik, uživali u jutarnjem programu: a on se sastojao od dječje zabave na storytelling način!

Julie, Rose, Martin, Torgrim, Marcus i Tom počastili su nas urnebesnim izvedbama prekrasnih dječjih priča sa svih strana Europe: tako smo upoznali simpatične i duhovite životinjske likove, čarobno drveće, tajanstvenog diva i mnoge druge junake koji su zavladali našim vrtom, a to su činili uz puno smijeha, plesa i pjesme! Kumovali su mnogim novim prijateljstvima, svakom licu navukli osmijeh: baš kao pravi dječji junaci koji istom radošću osvajaju i odrasle!

A naše je goste osvojio Zagreb – i naravno, odlično raspoložena publika koja zna što je dobra priča! Nisu odoljeli ni našem toboganu, kao ni prekrasnom proljetnom danu, koji je našeg Torgrima udario u glavu. Doslovce: sjajan ga je provod došao sunčanice, jer naše je proljeće ponešto drukčije od skandinavskog. Tor ga je osjetio na vlastitoj koži: i jasno, od toga napravio još bolju zabavu. I još jednu uspomenu na Zagreb!

Našim su gostima uručeni kreativni i cool darovi: zahvaljujemo svojim partnerima BiteArt-u i Turističkoj zajednici grada Zagreba koji su se na svoj šarmantan način pobrinuli da našim gostima ne budu samo puna srca, već i pune ruke! U njih smo smjestili licitarska srca, domaće paprenjake i radove hrvatskih umjetnika: vrijedilo je vidjeti njihova lica, jer odabrani su se pokloni ispostavili kao pun pogodak!

Druženje se nastavilo na ukusnom ručku u Zelenoj aveniji, kojoj od srca zahvaljujemo na ugodnom partnerstvu i fantastičnoj klopi koja nas je okrijepila za novu avanturu: posjet Muzeju suvremene umjetnosti koji uvijek zna kako oduševiti, bilo stalnog, bilo novog gosta. Hvala njihovoj ekipi na umjetničkoj šetnji i sjajnom vodstvu!

A kad je sunce palo, preselili smo u Melin: kultni kafić u popularnoj Tkalči ugostio je sve posjetitelje željne dobre priče, uz koju je i obližnje finale Lige prvaka postalo tek pozadinska buka. Tako nam je sjajno bilo: i tako smo raspričali Zagreb!