BITE ART: PARTNER STORYINGA KOJEG ĆETE POŽELJETI POJESTI

Da umjetnost ima okus po paprenjacima zna Ana Šerić, začetnica brenda Bite Art. Ana Šerić je mlada umjetnica i dizajnerica koja je vješto i maštovito uspjela spojiti nešto što se naizgled čini nespojivo – umjetnost i paprenjake.

Tijekom rada na svom umjetničkom projektu „Jestiva umjetnost“, Ana je došla na ideju izrade paprenjaka koji će biti oslikani mini verzijama umjetničkih djela naših čuvenih slikara Ivana Rabuzina i Vlahe Bukovca, te mladih umjetničkih snaga Hrvoja Majera, Marka Tadića, Ane Kolega i ulične umjetnice OKO. Odabrala je baš paprenjake zato što su paprenjaci tradicionalan hrvatski kolačići i baš takvi, rađeni po starinskoj recepturi, prenošenoj s koljena na koljeno, pakiraju se u Bite Art paketiće. Time je Ana na unikatan i maštovit način spojila mlado i staro, tradicionalno i suvremeno, a hrvatsku baštinu obukla u novo ruho.

Kao da Bite Art paketići sami po sebi nisu već dovoljno posebni, oni skrivaju i još jednu zanimljivost. Nakon što su paprenjaci iz paketića pojedeni, sami paketić ostaje kao uspomena i vlastito malo umjetničko djelo. Svaki paketić se može pretvoriti u okvir za slike s četiri manja okvira koja sadržavaju mini replike umjetničkih djela hrvatskih umjetnika.

Ana je ove godine odlučila Bite Art pokloniti našim gostima izvođačima kao originalan podsjetnik na posjet Hrvatskoj i STORYingu, a mi smo se složili da nema boljeg poklona i suvenira od onog kojeg možeš pogledati, opipati, pomirisati, a onda još i pojesti.

Kolekciju Aninih slatkih suvenira možete pogledati na web stranici BiteArt-a. Hvala Ani što je na svoj način podržala STORYing festival i veselimo se što ćete ga vi podržati svojim dolaskom. Aha, i da ne zaboravimo – u slast!