Tko zna sve o storytellingu? Učili smo od najboljih! Upoznajte Vladimiru Velički

Nastavljamo s  predstavljanjem domaćih snaga ovogodišnjeg STORYing festivala! Ove godine, obiteljski dio našeg festivala su u potpunosti preuzele vješte pripovjedačice. Među našim domaćim gošćama skrivaju se učiteljice, spisateljice, odgojiteljice, dramske pedagoginje, profesorice na Sveučilištu, umjetnice i  ostale ljubiteljice dobrih priča.

Naše gošće jedva čekaju pred našom domaćom publikom, a pogotovo pred roditeljima i djecom, nastupiti s narodnim pričama i pričama iz bliske nam slavenske mitologije za koju već znamo da je našim brojnim spisateljima, književnicima i umjetnicima mnogo puta poslužila kao inspiracija u njihovom radu.

  1. Dan festivala slušat ćemo basne i priče posvećene životinjskom svijetu u kojima će najviše uživati naši najmanji pričoljupci, a i odrasli će iz njih moći izvući vrijedne pouke.
  2. Dan festivala slušat ćemo neobične legende i priče o čudnovatim bićima i stvorenjima koje su godinama i stoljećima golicale maštu ljudima, plašile ih, nasmijavale i čudile.

Naše gošće pričat će svakave duhovite i zanimljive priče s naglaskom na našu autohtonu baštinu, a neke od naših gošća i same su napisale priče inspirirane hrvatskim tradicionalnim nasljeđem i slavenskom mitologijom. Veliko nam je veselje najaviti da će se upravo i te priče pričati, slušati i izvoditi.  Jedva čekamo našim posjetiteljima prenijeti ljubav i duh priča koje se prenose s koljena na koljeno na našim prostorima!

Peta gošća koju vam predstavljamo je Vladimira Velički.

Vladimira Velički priča priče i piše o pričama. Priča djeci i odraslima, a najradije svojim studentima na  Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Vladimirina najveća želja je da studenti njezine priče prenose dalje i druge nauče kako je važno čuvati i pričati priče. Najveći dio svog profesionalnog rada posvetila je razvoju i poticanju govora kroz bajke i priče jer vjeruje da je govor dar koji nam, ako ga naučimo ispravno koristiti, može pomoći da živimo bolji život. Od svih znanstvenih i stručnih radova i knjiga koje je napisala, najviše voli svoju knjigu pod naslovom: „Pričanje priča – stvaranje priča. Povratak izgubljenom govoru.“