SHONALEIGH CUMBERS: DRUT’SYLA DREVNA VJEŠTINA PRIPOVIJEDANJA

ENGLISH VERSION

Nastavljamo s predstavljanjem izvođača na ovogodišnjem STORYing-u! Sve redom svjetski priznata i poznata imena, majstor do majstora u vještini pripovijedanja, svatko dovoljno osebujan i još više genijalan na svoj unikatan način.

Jedna od njih je i Shonaleigh Cumbers iz Velike Britanije, posljednja nositeljica drevne vještine pripovijedanja Drut’syla. Ova židovska tradicija pričanja priča nasljeđuje se s koljena na koljeno, a Shonaleigh bogato storytelling znanje duguje svojoj baki Edith. Od nje je čula svoju prvu priču i, kako kaže, od tada više nije bilo povratka. Pripovijedanje joj je u krvi, ona živi priče od ranog djetinjstva jer to je umijeće koje u židovskoj kulturi nikada nije nestalo. Ona samo nastavlja već bogatu tradiciju.

Na repertoaru ove velike i značajne pripovjedačice nalazi se 12 međusobno povezanih ciklusa priča s ukupno njih oko 3000! Osim što je najvjerojatnije jedina preostala Drut’syla na svijetu, Shonaleigh sve priče čuva u glavi! Nijedna nije zapisana na papiru.

Shonaleigh Cumbers dobitnica je mnogih priznanja i nagrada na području storytelling-a te svojim kontinuiranim promoviranjem ove vještine kao edukacijskog alata, ostavlja značajan doprinos u današnjoj kulturi.

S bogatim iskustvom u izvođenju, Shonaleigh je danas jedno od najtraženijih imena na svim značajnijim festivalima. Priliku za čuti (i doživjeti!) magiju, misterije i mudrost njenih priča ne smijete propustiti. Velika nam je čast što ćemo ove zaista posebne priče moći čuti na ovogodišnjem STORYing-u!