Rose Croft: umjetnost pozitivne vibre

Click here for ENGLISH VERSION

Ponosno i radosno nastavljamo s predstavljanjem naših izvođača, koje s nestrpljenjem očekujemo na prvom međunarodnom storytelling festivalu u Zagrebu!

Danas vas, do svibnja samo virtualno, upoznajemo s Rose Croft: sjajnom umjetnicom koja živi, radi i stvara kroz priču, prirodu i pozitivnu vibru.

Educirala se na pravim velikanima suvremenog storytellinga: Peterborough, Angela Ruskin University, Herdfordshire University i mnogima drugima. U umjetničkim je krugovima i na festivalima poznata po osebujno maštovitim nastupima, sjajnim interpretacijama i zaraznoj pozitivnoj vibri koju širi kroz svoje priče, scenografiju i samu pojavu. Inspiraciju za priče i nastupe nalazi u prirodi, umjetnosti i svakodnevnim životnim (ne)zgodama, a velika je ljubiteljica lokalnih mitologija, narodnih priča i dječjih bajki.

 

Kao djevojčica je guštala u Andersenu i antičkim legendama, istraživanju prirode, rukotvorinama i vlastitim kreacijama: kasnije je sve to spojila u moćni, ozbiljni i uvijek zabavni storytelling. U njenim dječjim pričama vladaju vile, vještice, jednorozi i ostala cool magična stvorenja, koja nas na duhovit i mudar način uče uživati u životu, prirodi i maštovitim izazovima. Da, dobro ste pročitali: ne samo klince, već i nas odrasle!

Rose je kreativka koja živi svoje snove – kao velika ljubiteljica otvorenih i zelenih prostora, voditeljica je maštovitih i pustolovnih škola u prirodi. Ondje uči klince sve o preživljavanju u prirodi, njenom istraživanju i ljubavi prema životinjama, biljkama i svim drugim stanovnicima šuma, livada i proplanaka. Također je majstorica u face&body artu, volonterka u peterburškoj kuhinji zdrave i prirodne hrane, hand made dizajnerica i sudionica, inicijatorica ili partnerica brojnih umjetničkih i storytelling festivala, te lokalnih i gradskih inicijativa za ekologiju, kreativu, kulturu i/ili obrazovanje: Barefoot Festival, Peterborough Environmental City Trust, Metal Peteroborough, Potentional Plus UK, Once Upon A Time Festival, Pyramid Pioneers i mnogi drugi.

Jednostavno, umjetnica koja širi pozitivu gdje god da dođe! Jako smo sretni što stiže i u Zagreb: jedva je čekamo opet vidjeti na djelu, i uživo predstaviti domaćoj publici!