Julie Neale: životna umjetnost na storytelling način

Click here for ENGLISH version!

Dragi naši,

polako vam i ponosno predstavljamo goste i izvođače prvog međunarodnog storytelling festivala (na domaćem terenu): uvijek rado podsjetimo, on će se održati u Zagrebu, 26. i 27. svibnja ove godine!

Rubriku kreativnih CV-a otvaramo s jednom posebnom, uvijek svojom i svaki put originalnom pripovjedačicom: to je sjajna Julie Neale, žena s pričom u rukavu. Njena je publika šarolika i živopisna, baš poput njezinog repertoara: od maštovitih klinaca, uvijek spremnih za dobru priču, pa sve do odraslih stručnjaka s vječnom željom za usavršavanjem svojih znanja i vještina.

Storytellerica, profesorica, stručna savjetnica, terapeutkinja, volonterka: Julie je sve to! Počela je kao školska profesorica, a onda završila prestižni Heart and Craft of the Storyteller (International School of Storytelling). Njezin je rad danas posvećen svim generacijama: odraslima je predavačica i mentorica na renomiranim storytelling edukacijama kao što su Storytellling in Education (2005) ili Storyteller at Play ( 2007), koji vješto i kreativno spajaju vješti storytelling, suvremeno obrazovanje i pametnu zabavu. Vodi edukaciju učitelja i profesora na britanskom učilištu London Steiner / Waldorf Teacher Training Seminar, dok za djecu ima pravu poslasticu mašte i igre: duhovite, edukativne i kreativne priče iz opusa „In a Land Far Far Away“ i „ The Right Story at The Right Time“.

I to nije sve od nje: kao diplomirana terapeutkinja u suvremenoj storytelling terapijskoj metodi, Julie je stručna savjetnica u bolnicama i ostalim institucijama koje pomažu djeci i odraslima s emotivnim problemima, traumama ili drugim oblicima zdravstvenih ili životnih poteškoća. Kroz svoje priče i uvijek duhovito, raspoloženo i empatično društvo, Julie im pomaže verbalizirati svoje osjećaje i osloboditi emocije: i na zabavan, opušten i kreativan način, pružiti stručnu i produktivnu pomoć i podršku. Stalna je i posvećena volonterka sirotišta u Birminghamu, a njegove štićenike uživa okupljati u smijehu, igri i pametnoj zabavi!

Sretni smo i ponosni što se, kao naša draga kolegica, suradnica i prijateljica spremno i radosno odazvala našem pozivu i što će naš grad iz prvog uha čuti sve sjajne priče koje nam priprema. S nestrpljenjem je očekujemo u Zagrebu – unaprijed se veselimo druženju sa sjajnom umjetnicom, i, što je najvažnije – velikom, pozitivnom i prekrasnom osobom!