3Troubadours: storytelling duh sjeverne Europe

Click here for ENGLISH VERSION!

Kazalište, glazba, književnost, narodne priče, lokalne legende…sve kad zbrojiš, dobiješ fantastični storytelling trio s dalekog i uvijek živopisnog sjevera Europe.

Oni su 3Troubadours, a Zagreb će ih upoznati na prvom međunarodnom storytelling festivalu u svibnju. Tri maštovita kreativca ondje će nas počastiti fantastičnim pričama, otkačenim nastupima i živopisnom scenografijom koju vješto povezuju u svoj genijalni show “Mobile Dreams”: jedinstveni spoj priče, glazbe i scenskog pokreta.

Osebujni storytelling duh koji okuplja norveške, finske i belgijske narodne priče, bajke i legende, a onda ih tradicionalno prenosi na suvremen način: uz puno smijeha, igre i akcije. Glavni junaci njihovih priča su sanjari i pustolovi u vječnoj potrazi za igrom, maštom, slobodom i ljepotom.

Znamo da takve staze uvijek skrivaju mudre tajne i urnebesne anegdote, a nema nam boljeg vodiča od duhovite trojke koja ih zna iz prve ruke. Njihova su inspiracija kultni pripovjedači različitih podneblja: od legendarnog R.L. Stevensona čiji je Otok s blagom maštovito okupirao brojna djetinjstva, pa sve do tajanstvenog Zachrisa Topeliusa, slavnog švedskog pripovjedača starog kova. Kad se sve to poveže, sami smo se uvjerili što bude: nastup za pamćenje i užitak za sve generacije!

Sretni smo i ponosni što će i Zagreb u svibnju upoznati umjetnike i show o kojima priča čitava Europa: od brojnih festivala i kulturnih događanja, pa sve do prestižnih seminara o storytelling kulturi, obrazovanju i izražaju. S veseljem odbrojavamo do svibnja!