vremeplov2

VREMEPLOV: Smiješna strana povijesti

Kako zainteresirati djecu za povijest? Jednostavno. Predstaviti im povijest onakvom kakva ona zaista i jest: čudna, maštovita i nadasve zabavna!

Smiješna strana povijesti je rođendan koji provodimo u vremeplovu, a prva stanica je ledeno doba. Beremo tundru, hranimo mamute, divimo se ljepoti polarnih lisica i slijedimo tragove špiljskog medvjeda. U mezozoiku saznajemo da dinosaur znači „strašni gušter“ i na licu mjesta provjeravamo jesu li zaista bili tako strašni, ili su najviše voljeli njupati paprat i, pazite sad: gutati stijene!

Upoznajemo prve ljude i pomažemo ih otkriti vatru, jer ipak nam je jako zima! No, kako da je upalimo bez šibica ili upaljača? I kako nam kamen može pomoći? Kad se malo zagrijemo, bacamo se na kreativu. Oslikavamo špilje, skrivamo se po Altamiri i na licu mjesta mućkamo boje onako kako se to nekad radilo. Učimo vještine od nomadskih lovaca, skupljamo bobice, pripitomljavamo prve pse, sadimo pšenicu i ječam, gradimo kolibe od blata, drveta i šiblja. Pune su nam ruke posla, a put je tek pred nama!

U Egiptu smo počasni gosti kraljice Kleopatre koja nam otkriva tajnu svoje ljepote i kakve veze s time imaju magarci.  U Grčkoj oblačimo toge, pratimo Olimpijske igre i isprobavamo lovorove vijence. Svi putevi vode u Rim: tamo se družimo s gladijatorima i vozačima dvokolice, upoznajemo Cezara i saznajemo što sve jedan konj treba učiniti da bi postao konzul.

Iz živopisnog Koloseuma odlazimo u mračni i tajanstveni Srednji vijek. Tu često moramo čepiti nos jer užasno smrdi! Srećom, ne smrdi samo nama nego i mrkim vitezovima, lijepim damama i čudnovatim kraljevima: to je glavni razlog zašto su u to doba izmislili wc, što svakako smatramo odličnom idejom. Uživamo u dvorskim balovima i viteškim turnirima, no stalno smo žedni. Svi oko nas piju pivo jer je voda prljava, zaražena i mutna.

Srećom, u vremeplovu nas čekaju sokovi uz koje proslavljamo industrijsku revoluciju i doba velikih izuma. Puštamo u pogon prvi parni stroj, vozimo se u parobrodu i upozajemo otkačene i genijalne znanstvenike. Družimo se s Teslom, Nobelom, Einsteinom, Bellom i Edisonom. Sad imamo i telefon pa vam možemo javiti da se super zabavljamo!

No, pravi tulum tek slijedi. Naš idući domaćin je Charlie Chaplin s kojim snimamo svoj prvi nijemi film, a onda nas Neil Armstrong vodi na šetnju po Mjesecu. Teškom mukom se vraćamo na Zemlju, no tamo nas već čeka novo iznenađenje: kralj rocka nas je odlučio izvesti na ples! U Memphisu čagamo s Elvisom dok nas ne zabole noge, a tada, umorni i zadihani, sjedamo u vremeplov i evo nas opet u Laboratoriju zabave.

U sadašnjost smo se vratili kao pravi putnici i istraživači: s hrpom super suvenira, novih (sa)znanja i novih cool prijatelja koje jedva čekamo opet susresti u školskim knjigama, filmovima i naravno, kreativnim radionicama!

A kako to zapravo izgleda, pogledajte ovdje: VREMEPLOV

Što paket sve sadrži?

Tailor made cjelokupni program u trajanju od 2 sata:

  • potpunosti uređen i dekoriran prostor s odabranom temom
  • pozivnice
  • pinjata
  • grickalice i sokovi
  • fotografiranje cijelog rođendana
  • 4  voditelja

*Broj djece ograničen je na 20. Za prelazak te brojke bit će vam naplaćeno 15 eura po djetetu. U prostor fizički stane 30 djece.

CIJENA: 370 eura

*Prije rezervacije termina pročitajte Kućni red

Rezervacije  molimo isključivo na br. telefona:

MAJA 095 39 23 644

ili na mail: info@laboratorijzabave.hr