Vodena zabava u našem ljetnom kampu

Mokri  k’o miševi! Vodena zabava u našem ljetnom kampu

Dragi naši,

vaš odaziv na naš Kreativni kamp sve je veći i raste skupa s ljetnim temperaturama. Hvala vam!!! Jako smo sretni svakom vašom prijavom i/li pitanjem, a ovih vrućih dana najčešće je ono koje smo vam to vodene aktivnosti pripremili u našem vrtu? Hm. Olimpijski bazen za krstarenje Trnjanskom nismo stigli izgraditi, a veliki vodeni tobogan je već viđena stvar. Kao i uvijek, odlučili smo se za nešto kreativno, neobično, drukčije: ali zato mokro, vodeno i kapljasto!

Recimo, vodeni kreveti. Postoji li klinac koji se nikad nije poželio provaljati njima, napraviti kolut naprijed ili jednostavno ispružiti koliko je dug i širok i slušati bućkanje vode pod leđima? Ne, nismo nabavili vodene krevete: pravimo ih sami! Bit ćemo kreativni, bit ćemo mokri, mogućnost sitnih poplava niz naš vrt uključena: sve za osvježenje, učenje kroz igru i pametnu zabavu koja je uvijek i praktična! Osim izrade vodenih kreveta ( i naravno, guštanja na njima nakon dobro obavljenog posla), gradimo pravi pravcati vodeni zid za ukras našem vrtu i osvježenje naših prstića, tabana i nasmijanog grla.

Svaki dan čeka nas nova vodena aktivnost i mokri slap istraživačkih igara koji daju kreativan, praktičan i zabavan odgovor na uvijek aktualno pitanje: što sve može voda? Kakve tajne skriva? Postoje li dvije iste kapi? I naposljetku, zašto je voda simbol života? Zašto bez nje ne valja ni na pusti otok, ni u kvartovsku ljetnu zabavu?

A sjećate li se home made brodića kojima smo se mi zabavljali puštajući ih niz rijeke, jezera ili, u najboljem slučaju, blatne lokve u parku? Mi da! I brodića, i smijeha, i odlične zabave na otvorenom! Samo za taj osjećaj ( i, naravno, još ponešto glede pametne zabave i kreativnih rabota), u ljetnoj radionici izrađujemo originalne, autentične splavarske brodiće pomoću vezanih grančica, oslikanih materijala za jedra i super šarenih zastavica. Kud plovi ovaj brod? Ravno u maštu, pa uzvodno do pustolovine! Članove naše hrabre i raspjevane posade još primamo: (pri)javite nam se, isplovljavamo već sutra!

Hint: za sve naše vodene aktivnosti nije potrebno da ponesete pojas za spašavanje niti SOS raketu. Potrebna je samo rezervna odjeća u ruksaku, a ni koju dobru kartu s blagom nećemo odbiti!

Kamp se održava u Laboratoriju zabave, Trnjanska cesta 3.