DIY – IZRADA IGRAČKE – MORSKI PAS

Pažnja, pažnja!

Iako je ljeto u punom jeku, vrijeme nije svaki dan sunčano i pogodno za ludovanje na plaži. Što raditi i kako se zabaviti po kišnom danu a opet da to bude edukativno, kreativno i pametno – onako kako mi to volimo u Laboratoriju zabave?

Samostalnom izradom igračke kod kuće! Krećemo s novom rubrikom DIY za sve naše male i velike kreativce koji vole miris tempere, parajući zvuk rezanja kolaž papira i traženje sitnih materijala u kreativnom neredu radnog stola. I najviše od svega vole iz nečeg starog izraditi nešto novo i korisno. Nikada nije prerano za učenje važnosti recikliranja – ovo je idealna prilika za to! Ovaj tjedan izrađujemo ni više ni manje nego jednu od glavnih morskih zvijezda – njegovo veličanstvo MORSKOG PSA!

 

Što će vam trebati za izradu?

  • plastična boca
  • vodootporni marker
  • tempera ( plava ) i kist
  • škare
  • papir
  • ljepilo
  • špaga
  • perlica (deblja, drvena)

OK, sad kad ste prikupili sav materijal pitate se kako iz toga napraviti morskog psa? Vjerujte, lakše je nego što mislite – i puuuno zabavnije! Držite se našeg STEP BY STEP vodiča i na konju ste ( u ovom slučaju na morskim valovima divljih i nepreglednih oceana – kako uzbudljivo!).

KORAK 1: na dnu plastične boce izrezati usta morskog psa. Iz bijelog papira izrezati zube i zalijepiti ih u usta. Pritom nemojte zaboraviti da morski psi imaju oštre zube i da ih imaju puno! Zadnje kad smo provjerili u oceanima i morima nije bilo zubara. Srećom, morski psi uvijek imaju rezervu tako da su spremni za lov i veeeelike ugrize. Grrrrrrrr…!

KORAK 2: sada kada imate izrezan lik morskog psa – pripremite kist i vodu za tempere i obojite ga u  plavu boju ( ili koju god želite – možda je vaš morski pas neki poseban, čarobni morski pas – haha!). Kad se boja osuši, markerom mu nacrtajte oči.

 

KORAK 3: sviđa vam se što ste do sada napravili ali kao da ste nešto zaboravili? Pa da – morski psi imaju peraje! Iz papira izrežite peraje (2 bočne, repnu i leđnu), obojite ih i zalijepite na plastičnu bocu.

 KORAK 4: na čepu boce napraviti rupu (oštrim škarama pa oprezno!). Kroz rupicu provući špagu. Na kraju špage provući perlicu i zavezati čvor da perlica ne ispadne.

KORAK 5: morski pas je gotov! Zadnji korak jest diviti se svom umjetničkom djelu, pospremiti sve materijale, ostaviti radni stol urednim i isprobati kako morski pas pliva. Samo pazite da vas ne ugrize!

Sutra na plažu ne zaboravite ponijeti i svoju novu igračku – opasnog i gladnog morskog psa! Pokažite ga frendovima i naučite ih kako iz potrošnog materijala izraditi nešto cool, fora i zabavno!

Garantiramo da će biti pravi ljetni hit!