VIKEND RADIONICA PRIČANJA PRIČA U LABORATORIJU ZABAVE

Jeste li se ikada zapitali kada je ispričana prva priča? Ono, prva priča ikada? Mi jesmo, ali pouzdan i točan odgovor nismo našli jer je povijest pričanja priča drevna i izgubljena u izmaglici sjećanja. Ipak, zamišljamo da je to bilo u polumraku neke spilje, oko tinjajuće vatrice… Neki će povijesni nalazi reći da su prve priče nastale u obiteljima, a dobri su pripovjedači brzo počeli zauzimati važne pozicije u društvu.

Mi vjerujemo u moć priča i znamo da priče pokreću ljude pa i svijet. Sigurni smo i da svatko može (naučiti) ispričati priču. I upravo zato vas, s ogromnim veseljem pozivamo na našu storytelling radionicu – radionicu pripovijedanja! Dobrodošli ste svi – zaljubljenici u dobru priču. Kao što primjećujete, ovo je program za odrasle, ali zapravo, sve što ovdje naučite, posvetit ćete i dalje prenijeti djeci ( a i odraslima).

 

Na naš prepoznatljiv, dinamičan i kreativan način, s puno interakcije, mašte i radosti, otkrit ćemo vam kako pričom aktivirati i potaknuti  maštu, kako ispričati priče koje će se pamtiti  (za laku noć, za zabavu, edukativne, za ubit’vrijeme ili tek tako), koje će se prepričavati i koje će odvesti slušatelje u neke nove svjetove.

Ali ne brinite, nikako nećemo samo učiti i pričati. Zapjevat ćemo i zaplesati, koristiti razne druge „specijalne efekte“ , poput mimike, neverbalne komunikacije, tips & tricksa velikih majstora, artikulaciju, dijalekte – zapravo sve alate i izvore kojima su opremljeni storytellerski superheroji.

I sama će radionica imati svoju dinamiku. Malo ćemo raditi u parovima pa zasebno sa svakim od vas pa a onda malo u grupi. Pozabavit ćemo se i samostalnim izlaganjem priča (baj, baj trema, drhtanje glasa, sram i ubrzano lupanje srca!), dok ćete se za ovacije iz publike, lavinu pozitivne energije koja će vam početi stizati te izljeve oduševljenja morati pripremiti sami.

Radionica je dvodnevna i održat će se 26. i 27.10. 2019., a sastojat će se od teorijskog i praktičnog dijela. U subotu (26.10.) družimo se od 10 do 17h, a u nedjelju (27.10.) od 9 do 13h.

Dan prvi:

 • Temeljita teorija uz kronologiju, povijest, tehnike, alate i (ne)pisane zakone suvremenog storytellinga
 • Praktične demonstracije  voditelja
 • Dinamične vježbe u parovima
 • Uloga neverbalne komunikacije u nastupu
 • Scenski pokret (i što s njim)
 • Trema (i kako je pobijediti)
 • Interakcija s publikom (i što je sve čini)
 • Ukusan ručak
 • Trajanje radionice od 10 do 17h

Dan drugi:

 • Praktične vježbe samostalne interpretacije
 • Individualan rad sa svakim polaznikom
 • Trajanje radionice od 9 do 13h

Pridružite nam se u našem veselom prostoru u Trnjanskoj 3, kojega smo sasvim prilagodili potrebama radionice, ali i učinili ga dodatno ugodnim kako bismo i na taj način potaknuli vašu kreativnost. A budući da neke od najljepših i najzanimljivijih priča nastaju i dijele se za stolom, pripremili smo i okrjepu! Fini topli čaj, mirisna kava, slatki zalogajčići i zajednički ručak dat će nam dodatni kick!

Early bird cijena:  800 kn ( prijave do 15.10.)

Redovna cijena: 880 kn

Želite li biti dio naše provjereno dobre i zabavne radionice, prijavite nam se već sad! Čeka vas ugodno druženje, još ugodnija atmosfera i puuuno neispričanih priča koje strpljivo čekaju svog novog storytelling majstora. Vidimo se u Laboratoriju zabave, Trnjanska cesta 3!

Za sve informacije i prijave, kontaktirajte nas na mail: info@laboratorijzabave.hr