Uskoro – proljetni eko kamp na otvorenom

Proljeće je vrijeme za prljava posla – a u našem slučaju, to su ona vrtna!

Sjemenke i sadnice, kantice i lopatice, crno ispod noktiju i puno gnojne prakse – sve što klinac treba da se sjajno zabavi, daleko od laptopa i mobilnog ekrana. Naravno, riječ je o našem proljetnom kampu na kojem se družimo na početku travnja, kad se priroda razbudi do kraja i pokaže nam ono što najbolje zna. A mi spremno učimo u njoj i od nje! Tema proljetnog kampa je ekologija, a odvija se u obliku zabavne igraonice na otvorenom. Mjesto radnje, naravno, bit će naš vrt – iz kojega izlazimo u eko šetnju kvartom!

Za sad vam otkrivamo tek neke od aktivnosti, a s potrebnim detaljima izlazimo uskoro!

Kompostiranje

Mala škola kompostiranja odličan je način da se klinac zaprlja na odgovoran način – a to je, jasno, onaj koji čuva prirodu! U praksi ćemo naučiti što je to kompost i zašto je on važan za prirodu i okoliš. Nakon toga, naravno, pravimo ga sami – rezultat je zabava čista kao sunce!

Eko radionica

U goste nam dolazi naša Tihana Veljačić, inicijatorica pokreta @DitchPlastic Croatia koja nas kroz zabavno vrtno predavanje u sklopu naše igraonice na otvorenom podsjeća na važnost čuvanja prirode i njezinih resursa. Naravno, na onaj dječji način – a taj je onaj zabavan i kreativan!

Eko patrola

Iz našeg vrta izlazimo u pravu eko šetnju u obliku novoosnovane eko patrole. Proučavamo je li ulica zbilja eco friendly i što sve treba srediti da bi takva (p)ostala. I pritom se, razumije se, ozbiljno zabavljamo!

Onda, što kažete? Ako ste za, pridružite nam klinca – svašta će naučiti i odlično se zabaviti, a kući otići s puno novih prijatelja!

Na eko igraonici na otvorenom družimo se odmah nakon Uskrsa – od utorka, 6.travnja do petka, 9.travnja u cjelodnevnom boravku od 9 do 17. Ako vam je termin na knap zbog vašeg posla – i tu imamo rješenje, a zove se dežurstvo! To u praksi znači da klince možete dovesti i nešto ranije, a doći po njih nešto kasnije – samo nam to javljajte na vrijeme, kako bi organizirali naše animatore!

Što kamp sve sadrži?

  • siguran i zabavan vrt u mirnom kvartu
  • miran kvart za zabavno eko – patroliranje (naravno, uz pratnju nas odraslih)
  • lopatice, kantice i sav potreban alat
  • edukativnu i zabavnu eko radionicu
  • vrtne igre i juriše na otvorenom
  • doručak
  • ručak
  • snack / voće dostupno tijekom cijelog druženja
  • fotkanje za uspomenu
  • raspoložene i iskusne voditelje (animatore za djecu)

Mjesto održavanja: Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3 – vrt i unutrašnji prostor

Cijena cjelodnevnog kampa (8.30-17h) iznosi 1050 kn (za drugo i treće dijete popust od 10 %), a za članove 900 kn , poludnevni  700kn, za članove 550 kn (4 dana), “drop in” (1 dan) 250 kn.

Prijave kreću uskoro, a predbilježbe već sad primamo na info@laboratorijzabave.hr .

Vidimo se!