UPOZNAJTE NAŠE DOMAĆE GOSTE: ANA MALNAR

Velika nam je čast najaviti domaće snage ovogodišnjeg STORYing festivala! Ove godine, obiteljski dio našeg festivala su u potpunosti preuzele vješte pripovjedačice. Među našim domaćim gošćama skrivaju se učiteljice, spisateljice, odgojiteljice, dramske pedagoginje, profesorice na Sveučilištu, umjetnice i  ostale ljubiteljice dobrih priča.

Naše gošće jedva čekaju pred našom domaćom publikom, a pogotovo pred roditeljima i djecom, nastupiti s narodnim pričama i pričama iz bliske nam slavenske mitologije za koju već znamo da je našim brojnim spisateljima, književnicima i umjetnicima mnogo puta poslužila kao inspiracija u njihovom radu.

  1. Dan festivala slušat ćemo basne i priče posvećene životinjskom svijetu u kojima će najviše uživati naši najmanji pričoljupci, a i odrasli će iz njih moći izvući vrijedne pouke.
  2. Dan festivala slušat ćemo neobične legende i priče o čudnovatim bićima i stvorenjima koje su godinama i stoljećima golicale maštu ljudima, plašile ih, nasmijavale i čudile.

Naše gošće pričat će svakave duhovite i zanimljive priče s naglaskom na našu autohtonu baštinu, a neke od naših gošća i same su napisale priče inspirirane hrvatskim tradicionalnim nasljeđem i slavenskom mitologijom. Veliko nam je veselje najaviti da će se upravo i te priče pričati, slušati i izvoditi.  Jedva čekamo našim posjetiteljima prenijeti ljubav i duh priča koje se prenose s koljena na koljeno na našim prostorima!

Prva gošća koju vam predstavljamo je Ana Malnar.

Ana Malnar je odgojiteljica i dramska pedagoginja iz Zagreba. Ljubav prema knjigama i pričama prenijela joj je njena baka koju nažalost nije imala prilike upoznati, ali joj je u nasljeđe ostavila svakakve čarobne priče i jednu malu fotografiju po kojoj je se zauvijek može sjećati. Kad god se Ana zaželi priča, samo pogleda u malu fotografiju i zamišlja se kao djevojčicu koja u bakinom krilu sluša najzanimljivije priče. Ana je zahvalna svom ocu što joj je ime dao baš po njenoj baki, mudroj učiteljici i njegovateljici priča.