Upoznajte Ivanu Lapendu, našu najmlađu majstoricu pričanja priča

Nastavljamo s  predstavljanjem domaćih snaga ovogodišnjeg STORYing festivala! Ove godine, obiteljski dio našeg festivala su u potpunosti preuzele vješte pripovjedačice. Među našim domaćim gošćama skrivaju se učiteljice, spisateljice, odgojiteljice, dramske pedagoginje, profesorice na Sveučilištu, umjetnice i  ostale ljubiteljice dobrih priča.

Naše gošće jedva čekaju pred našom domaćom publikom, a pogotovo pred roditeljima i djecom, nastupiti s narodnim pričama i pričama iz bliske nam slavenske mitologije za koju već znamo da je našim brojnim spisateljima, književnicima i umjetnicima mnogo puta poslužila kao inspiracija u njihovom radu.

  1. Dan festivala slušat ćemo basne i priče posvećene životinjskom svijetu u kojima će najviše uživati naši najmanji pričoljupci, a i odrasli će iz njih moći izvući vrijedne pouke.
  2. Dan festivala slušat ćemo neobične legende i priče o čudnovatim bićima i stvorenjima koje su godinama i stoljećima golicale maštu ljudima, plašile ih, nasmijavale i čudile.

Naše gošće pričat će svakave duhovite i zanimljive priče s naglaskom na našu autohtonu baštinu, a neke od naših gošća i same su napisale priče inspirirane hrvatskim tradicionalnim nasljeđem i slavenskom mitologijom. Veliko nam je veselje najaviti da će se upravo i te priče pričati, slušati i izvoditi.  Jedva čekamo našim posjetiteljima prenijeti ljubav i duh priča koje se prenose s koljena na koljeno na našim prostorima!

Četvrta gošća koju vam predstavljamo je Ivana Lapenda.

Ivana Lapenda se polako, tijekom djetinjstva pa do odraslosti, zaljubljivala u knjige i priče. Ivana je kao dijete bila previše zauzeta igranjem s prijateljicama pa nije shvaćala o kakvom to čarobnom svijetu i kakvoj to „hrani“ za dušu njena mama stalno priča. A onda, kad je jednom shvatila o čemu joj je mama cijelo vrijeme pričala, više nije priče ispuštala iz ruku. Pa je tako čitala i čitala, a onda počela i drugima pričati priče. Ivana vjeruje da su priče tu da se dijele i da se u njima uživa, samo, još uvijek joj nije jasno kakva je to neobična „hrana“ koja te iznova čini gladnim?