U hladovini Botaničkog vrta tijekom srpnja proučavamo i crtamo biljke

S veseljem vam najavljujemo našu novu jednodnevnu radionicu crtanja biljaka koja će se održati idući četvrtak, 4. srpnja, u Botaničkom vrtu. Iskoristite vrijeme poslije posla, od 17 do 19 sati, da se sakrijete od ovih ljetnih vrućina u hladovinu drveća i s nama naučite crtati biljke.

Zanimaju li vas više tradicionalni botanički crteži ili moderne ilustracije biljaka? U Botaničkom vrtu s nama možete isprobati razne stilove i tehnike crtanja biljaka, cvijeća i ostalih motiva iz prirode. Naučit ćemo kako se priroda gleda i na što trebamo obraćati pozornost kako bismo znali nacrtati baš onakve crteže kakve smo zamislili. Nakon što napravimo skice svojih motiva, radit ćemo na razvijanju crtačkih vještina, a istražit ćemo i tehnike poput olovke, ugljena i akvarela.

Jednodnevne radionice ćemo ponoviti u više termina, a u svaki termin su ponovno pozvani i oni koji su na radionicama već bili. S obzirom da ćemo na prvoj radionici raditi na usvajanju osnovnih tehnika crtanja biljaka i napraviti svoje prve radove, svi polaznici su slobodni doći i na nadolazeće radionice, ukoliko žele nastaviti raditi na svojim crtežima.

Botanički vrt je otvoren cijelo ljeto, a ulaz je slobodan, tako da u Botanički vrt možete doći i kada vama najviše paše i ostati koliko vam je potrebno da sami izvježbate svoje novostečene vještine promatranja i crtanja biljaka.

Cijena jednodnevne radionice crtanja biljaka iznosi 100 kuna, a prijaviti se možete na ateljenabr.1@gmail.com.

Veselimo se vašim prijavama i crtanju s vama!