Bablje ljeto?! Taman za kamp Straško

Mi smo bili na početku lipnja, kada je (po nama), baš kao i za bablje ljeto, najljepše otići na mjesto kao što je kamp Straško.

Iz uvijek drage Istre zaputili smo se u pravcu Novalje, ponovno za odgovorom na vječno ljetno pitanje mnogih roditelja: gdje na more s djecom? U potrazi za mjestom koje objedinjuje ugodan smještaj, mogućnost super kupanja te zabavne i animirajuće dječje sadržaje put nas je odveo na dobro, staro mjesto kojemu se uvijek rado vraćamo. A to je kamp Straško!

Kamp Straško – ljubav s dobrim razlogom

Kamp Straško nedaleko Novalje već je godinama omiljena ljetna baza mnogih klinaca i njihovih roditelja. Duga tradicija, prekrasna priroda, ugodan smještaj i kvalitetni sadržaji mnogima su urasli u sjećanje i srce i rado mu se vraćaju zbog odličnog iskustva. I mi smo jedni od tih sretnih povratnika!

Kako Liv postaje sve starija, i mi ga svake godine iznova upoznajemo, u obliku novih fora stvari za klinku njene dobi. Ove godine je to bio pravi izazov jer već suvereno hoda i stalno traži zabavu. A je li je našla, pročitajte u nastavku!

Mobile Homes Perfect Summer

Smještaj smo odabrali posve bez dileme, u jednoj od kućica Mobile House Perfect Summer. Zašto bez dileme? Jer smo znali da nas čeka ugodno i kvalitetno opremljenih, a uz to i preslatkih 30 kvadrata u prirodi i hladu. Kad kažem 30 kvadrata, mnoge moje frendice uhvate se za glavu: jer 30 kvadrata s djecom (a i s nama odraslima) često ima prizvuk „suđenoga“ kaosa. Nama nije bio! Mobile House Perfect Summer je raspoređena na pametan način, u čak dvije sobe i ostatak prostora koji je nužan za ugodan odmor (bez akrobacija preko namještaja i sjedenja na tuđim glavama). Frendici, meni i našim klincima je bilo super komotno (a zbog malog prostora brže i za spremanje, što na odmoru i nije mala stvar). Mobile Homes Perfect Summer imaju kapacitet primanja do 6 osoba (da, da), što je super za veće društvo ili veću obitelj. I pokojeg ljubimca, no o tom malo kasnije!

Mobile House Perfect Summer je klimatizirana, iznimno uredna te opremljena modernim aparatima (plus aparatom za kavu i mini instant kavama, točno onim što nam je trebalo nakon dolaska). Što se tiče ostaloga, nemojte računati: sve namirnice koje su vam potrebne ponesite od doma ili kupite u obližnjem (vrlo velikom i opremljenom) marketu. Mobile House Perfect Summer se nalazi u prirodnom hladu i svega je 40 metara udaljena od plaže. Posebno smo guštali na chillerskom trijemu koji je veličine same kuće (30 kvadrata) i kao stvoren za kavu i dječje bazene: naravno, odmah smo postavili jedan za klince koji su u njemu provodili sve dnevne zvizdane. A kad je sunce nešto popustilo stisak, bilo je vrijeme za odlazak na plažu!

Napomena: bazen je bio naš. Ne dolazi skupa s kućicom! :D

Plaža i sadržaji za bebe i klince

Kao što sam rekla, plaža je udaljena 40 metara od kuće i zaboravite trpanje stvari u gepek! U ugodnom koraku za čas ćete se naći na urednoj i „kid friendly“ plaži. A nakon kupanja, ne znate gdje biste jer zaista je puno sadržaja za klince. Unutar kampa se nalaze mini zoo vrt, dvije velike igraonice za djecu (jedna za bebe do 3 godine, druga za starije klince od 3+), zabavni bazeni s vodenim aktivnostima (mali za bebe, veći za starije), dječji disco, parkovi sa spravama, dječji animatori, razni Disney likovi koji zabavljaju klince, pravi pravcati dječji mini grad s mini voćarnom i mini ribarnicom…ako sam nešto zaboravila, to je zato jer zbilja ima svega i gdje god se okreneš, vlada dječja zabava. Doslovce je sve po njihovoj mjeri!

A nije mrsko niti nama odraslima. Dok klinci divljaju na svoje znane načine, imamo zasluženi mir za kavu u jednom od brojnih birceva i restorana. Hrana im je super, a pizzu još sanjamo – baš kao i more, hlad i onaj trijem!

U želji da vam pomognem u odabiru gdje na more s djecom, u nastavku vam donosim i „bullets“ rezime u kojem možete vidjeti je li kamp Straško super i za vas:

Kamp Straško

 • odlični sadržaji za klince i bebe
 • ugodan smještaj u Mobile House Perfect Summer (ugodni domaćini uvijek su dostupni)
 • kućni trijem veličine kuće u Mobile House Perfect Summer razlog je sam za sebe J
 • netaknuta priroda i prirodna hladovina za šetnju, odmor i istraživačke / sportske aktivnosti
 • eco friendly policy u kampu (drvo koje vam prolazi kroz kućicu)
 • neposredna blizina čiste, ugodne i za klince sigurne plaže
 • dog friendly smještaj i okolica (pas može s vama u kućicu, a u blizini je i pseća plaža)
 • neposredna blizina važnih sadržaja (market) i Novalje (autom za čas, pješice kroz samo 15, 20 minuta)
 • zlu ne trebalo, a nama je trebalo jer je Liv nakratko zakurila: neposredna blizina Hitne pomoći te ljubazna, brižna i profesionalna usluga koja nas je tam dočekala

Kamp Staško – savjeti

 • u kućici vas čeka samo fina kava. Sve ostale namirnice (i osnovne poput ulja, brašna, soli i sl.) nabavljate sami!
 • bazeni se otvaraju u 9 ujutro. Želite li izbjeći gužvu, preporučujem termin odmah po otvaranju
 • želite li klinca ostaviti s animatorima, pripazite na njihov raspored. U našem slučaju nije bilo animatora za bebe, dok je za starije klince bio prisutan
 • za sve što vam je potrebno u Mobile House Perfect Summer, bez ustručavanja se obratite iznimno simpatičnim i pristupačnim vlasnicima Tanji i Tomislavu koji se javljaju na prvi poziv i stoje vam na raspolaganju ako bilo što trebate (a ako ne trebate ništa, ne znate za njih – ne zovu, ne dolaze, daju vam vaš mir i iskreno uživaju u čitavom svom poslu)

Sve u svemu…

Čista petica i jedan od mojih favorita na odgovor na pitanje „gdje na more s djecom“. Mi se svakako vraćamo nagodine i opet u Mobile House Perfect Summer!

Detalnije informacije o samim kućicama možete pogledati na njihovoj web stranici:

https://mobilehome-summer.com/

Uživajte u Strašku i još jednom ljetu!