Treći tjedan ljetnog kampa: domaćinstvo i opća kultura na suvremen način

Dragi naši,

evo nas i u trećem tjednu našeg ljetnog kampa: on se odvija od ponedjeljka, (2.7)., pa do petka (6.7.).

Njegova je tema posve suvremena: domaćinstvo i opća kultura!

Mnogi od nas sjećaju se njegovih satova u školi: a osim korisnih znanja i uvijek aktualnih vještina, ondje smo stvarali i krasne uspomene. Baš zato, tu tradiciju želimo nastaviti i prenijeti na nove generacije: i to (u)činiti na suvremen način.

On je, naravno, vrlo kreativan:  a u našem se kampu sastoji od čiste prakse!

Samostalno brusimo, uređujemo, bojimo i oslikavamo palete, stolove i Frendovsku klupu s cool motivima i ljetnim bojama. Izrađujemo maštovite džepić cvjetne teglice i njihove makrame držače, od prirodnih materijala projektiramo kućice za ptice i maštovite krevetiće za cvijeće u kojima sami presađujemo biljke i povrće: i naravno, uživamo u plodovima svog rada!

Kroz igru i zabavu učimo biti sami svoji majstori, kreatori i dizajneri interijera: izrađujemo vlastiti vrtni chill out kutak s ležaljkama i baldahinima (da, da: ručni rad), a kroz malu školu šivanja dobivamo nove jastuke, odjeću, vrećice za veš, torbe za plac i ostale cool stvari koje treba svako domaćinstvo.

A na kraju tjedna, spremamo pravu gozbu, uz samostalno spravljeni ručak i hand made sok od bazge, domaće štrukle: a uz slasnu klopu i osvježavajući sok, prisjećamo se pisanih i nepisanih bontonskih pravila o lijepom ponašanju za stolom, u školi, u društvu: i općenito u svakoj situaciji u kojoj se nađemo.

Jer, domaćinske vještine i bontonska pravila s razlogom su uvijek in: baš kao i odlično druženje, nova znanja i pametna zabava koja ih prati u stopu!

Sve koji to žele pozivamo da nam se prijave na info@labratorijzabave.hr : čekamo vas u Trnjanskoj 3, Laboratorij zabave!