TEMA PRVE RADIONICE ZA KLINCE: STE(A)M NA NAJJAČE!

Pažnja, pažnja! Donosimo temu naše prve kreativne radionice subotom ujutro. I ne sumnjamo da će biti pun pogodak!

Dragi naši mali znanstvenici, inženjeri, umjetnici i matematičari, za sve vas spremamo pravi izazov! Na prvoj STE(A)M kreativnoj radionici za klince ovu subotu, 27.10., izrađujemo svoju vlastitu old school igru. I kada kažemo old school – stvarno to i mislimo jer arkadna igra s dizalicom – tzv. claw game – popularna je diljem svijeta već preko stoljeća!

Kao dio ponude putujućih karnevala i zabavnih parkova ova je igra i dan danas njihov nezaobilazni dio. Ideja iza nje je vrlo jednostavna – pomičući kran pokušava se dohvatiti nagrada koja se nalazi  unutar aparata. Zapravo, radi se o jednoj varijanti igre pecanja kojom dajemo sve od sebe kako bi ‘upecali’ slatkiš, igračku ili plišanca. A ove subote mi izrađujemo jednu takvu vlastitu igru iz početka.

Postoji samo jedna stvar zabavnija od odlaska u zabavni park – izraditi svoj! Preteško? Ma kakvi! Za sve naše male znanstvene mozgalice vrijednih ruku to je super izazov i još veći užitak. Jer izraditi pravu pravcatu igru iz ničega pravi je (science, technology, engineering, art, mathematics) zadatak – STE(A)M na najjače! Izradit ćemo svoju dizalicu i ‘kandžu’, ali i sam stroj koji ćemo napuniti vlastitim kreacijama od vune. Pokušat ćemo upecati što više naših malih krznenih loptica – i nitko ne ide kući praznih ruku, već s jednom dodatnom!

Kada je ova igra postala popularna? Koliko dugo se igra? Zašto je ponekad jako teško uloviti nagradu iz aparata? Ovisi li to samo o našim sposobnostima ili još nešto drugo tu igra svoju ulogu? Na ta i mnoga druga pitanja dobit ćemo odgovor ove subote u Laboratoriju zabave!

Ako još niste, brzo pošaljite svoju prijavu na info@laboratorijzabave.hr! Počinjemo u subotu u 10 sati i već do podneva moći ćemo se pohvaliti svojom prvom DIY arkadnom igrom. Ne zvuči loše, jel’ da?

Radionice su namijenjene za djecu od 5 +

Cijena pojedinačnog dolaska iznosi 70 kn, paket od 4 dolaska 250 kn te paket od 8 dolazaka 500kn.
Članovi imaju 10% popusta na pakete te sklupljaju žigiće. Kada skupe dovoljan broj žigića, ostvaruju jednu radionicu gratis.