RADIONICA SUBOTOM: RADIMO PARNI STROJ!

Povijesni vremeplov Laboratorija zabave ove nas subote ujutro vodi u uzbudljivo vrijeme prve industrijske revolucije!

Živjeti u Engleskoj krajem 18. stoljeća značilo je svjedočiti izumu parnog stroja i revoluciji u proizvodnji koju je izazvao. Kod nas u Laboratoriju učenje povijesti nikad nije bilo zabavnije – a pogotovo kad umjesto suhoparnog učenja činjenica sve to uspijemo iskusiti i vlastitim rukama. Zato ove subote radimo parni stroj!

Ok, nešto jednostavniju i prilagođenu verziju parnog stroja (naravno!) koja uključuje karton, slamke, ljepilo, limenke i slično… Ali ništa manje izazovnu, zanimljivu i fascinantnu! Jer nema boljeg načina kako naučiti princip rada stroja nego kad ga se rastavi pa opet sastavi. A naša vrijedna ekipa malih znanstvenika, inžinjera i istraživača uvijek se rado baca na takve zadatke!

Iz prve ruke ćemo nadmudriti sve izazove ovog revolucionarnog stroja, pažljivo slušati o tehnološkom razvoju kojeg je potaknuo i ponoviti ovu lekciju iz povijesti na nešto drugačiji (i zabavniji!) način. Idealan za one koji vole rastavljati i sastavljati stvari, proučavati, isprobavati i zaključivati.  U subotu svi zajedno s velikim nestrpljenjem i još većim apetitom pokrećemo kotačiće znanja (figurativno i doslovno!) i pretvaramo se u prave male inžinjere. Jer kod nas nema pssst-a, nema dosadnih pitanja i nema srama. Učimo i zabavljamo se u opuštenoj atmosferi, potičemo klince da misle svojom glavom i kući odlaze puni novih (sa)znanja i po(r)uka. I da, jesmo li spomenuli da sve što izradimo nosimo sa sobom doma?

Zato i ovaj put s veseljem pozivamo sve male znatiželjne glave da nam se pridruže u subotu od 10 do 12 sati u Trnjanskoj 3 i šalju svoje prijave na info@laboratorijzabave.hr. Za održavanje radionice potrebno je najmanje 5 sudionika. U slučaju manjeg broja prijava radionicu odgađamo za idući vikend.

Radionice su namijenjene za djecu od 5+

Cijena pojedinačnog dolaska iznosi 70kn, paket od 4 dolaska 250kn te paket od 8 dolazaka 500kn. Članovi imaju 10% popusta na pakete te skupljaju žigiće. Kada skupe dovoljan broj žigića, ostvaruju jednu radionicu gratis.