Svi u kino Koracima grada!

Mi smo generacija odrasla u kinu i na kokicama. Sjećate se tih vremena? Pred kinom smo se nalazili s ekipom, skupljali sitniš za kokice, guštali u dobrim filmovima, njegovali stara i sklapali nova prijateljstva: pamtite li taj osjećaj?

Mi da! I zato ga želimo podijeliti s našim klincima. Kad smo dobili priliku da sudjelujemo u projektu Kvartovsko kino: Koraci grada, s veseljem smo odvrtili stare filmove i u glavi stvorili novi: a ideje su se pekle kao kokice!

Zato sve ljubitelje super filma, kvartovske spike i dobrog, starog druženja na otvorenom, kad se umjesto u satove gledalo u ulične lampe, a umjesto tipkanja po mobitelu dozivalo s prozora, pozivamo da nam se pridruže u druženju kakvo je nekad bilo. I kakvo nam nudi projekt Kvartovsko kino: Koraci grada, maštovita inicijativa Udruge za interdisciplinirana i interkulturalna istraživanja (UIII), u suradnji s jednako kreativnom i maštovitom ekipom: Blue Bike Zagreb, Design Disctict Zagreb Festival 2017., Hrvatski državni arhiv: Kinoteka, Pogon Jedinstvo – Centar za nezavisnu kulturu i mlade, Zagreb film i , naravno, Laboratorij zabave.

Dječji program

U subotu, 8.7., od 11 do 13 sati svi su pozvani u Laboratorij zabave, gdje nas nestrpljivo čekaju udobni jastuci, meka trava i fini keksići kao prava ljetna kulisa za kreativne radionice, ljetno kino i old school šetnju kvartom. Sve zabavno, sve edukativno, sve besplatno! Gledamo zanimljivi i edukativni film Zvonimira Berkovića Moj stan, koji je davne 1962. osvojio prvu nagradu za kategoriji kratkog dokumentarnog filma na prestižnom festivalu u Cannesu. Nakon projekcije, stručno vodstvo Sonje Leboš – urbane antropologinje i Laboratorija zabave vodi vas u zabavnu šetnju kvartom. Istražujemo puteve davnih klinaca, tajne drevnih kuća i fore starih ulica: Paromlin, Vukovarsku, Gradsku vijećnicu, Palaču Pravde i Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog upoznajemo u posve drukčijem stilu i dječjem tonu!

Za odrasle

A od 21 sat gasimo dan i palimo ljetnu večer u našem vrtu: besplatno kino na otvorenom u koje je dobrodošao svatko tko zaviri u Trnjansku i poželi saznati što radi Martin u oblacima ( ima i titlove!). Ljetno filmsko druženje i kreativna filmska radionica, u kojoj spikamo o filmovima i družimo se kao prava kvartovska klapa, odvijaju se pod stručnim vodstvom naše ekipe i komparatista književnosti Hrabrena Dobrotića koji voli podijeliti dojmove, mišljenja i keksiće s malim i velikim filmskim freakovima. A to čini na jako zabavan način!

Cijeli događaj je besplatan i svi ste dobrodošli! Kako biste osigurali svoja mjesta, potrebne su prijave za dječji program na mail: info@laboratorijzabave.hr

PSSST! Čuli smo da ekipa iz Lisinskog sprema neke super poklone za naše male posjetitelje! :)