SUBOTNJA RADIONICA ISPRED SVOG VREMENA: DA VINCIJEVE LETEĆE SPRAVE!

U Laboratoriju zabave volimo STE(A)M i volimo povijest. Hm… kako spojiti to dvoje i pretvoriti ih u originalnu, zabavnu i edukativnu radionicu? Lako! Tema naše iduće subote ujutro su da Vincijeve leteće sprave!

Leonardo Da Vinci – talijanski slikar, kipar, arhitekt, izumitelj, inovator, matematičar, inžinjer, glazbenik, umjetnik… ili jednostavnije rečeno – genije renesanse! Ima nešto uvijek aktualno, zanimljivo, izazovno i mistično u njemu. Iako je od njegove smrti prošlo već pet stoljeća, Da Vinci i dalje živi kroz svoje izume i vizije koji nastavljaju oduševljavati velike mozgove današnjice. A kad govorimo o velikim mozgovima, tada znamo da nam stižu i ove subote ujutro na radionicu. Jer ekipa klinaca koja vrijeme provodi na našim STE(A)M radionicama grupa je uvijek proaktivne djece koja voli izazove, kako kreativne, tako i intelektualne. I ovaj put imamo pravi recept kako probuditi njihov interes i krenuti u lov na najveće blago – znanje.

Za svog vremena i djelovanja, Da Vinci je svoje vizionarske ideje skicirao u svoje bilježnice i ostavio ih generacijama nakon sebe. Za tadašnje vrijeme, to su sve redom bile inovacije daleko ispred svog vremena – skice helikoptera, automobila, padobrana, podmornice… Ove subote zajedno škicamo u njegove bilježnice i izrađujemo leteću spravu prema njegovoj skici! Koju? Dođite i saznajte!

Ako znate nekog malog matematičara, ili inovatora, ili arhitekta, ili inžinjera, ili sve to u jednom(!) – pošaljite ga nama u Trnjansku 3 jer garantiramo zabavu na pametan način u punom smislu. U subotu, 10.11, od 10 do 12 sati učimo o Da Vinciju, proučavamo njegove skice, mozgamo kako iz njih nešto izraditi te sve što napravimo (naravno!) nosimo doma. Očekuje vas nešto novo i drukčije – možemo reći radionica ispred svog vremena! Otvaramo svoje umove, mislimo izvan okvira, gledamo u bolju budućnost i treniramo male mozgove koji će jednog dana promijeniti svijet. Jer ako je Da vinci bio ispred svog vremena, bit ćemo i mi ove subote ujutro!

 

S veseljem očekujemo sve prijave na info@laboratorijzabave.hr. Za održavanje radionice potrebno je najmanje 5 sudionika. U slučaju manjeg broja prijava radionicu odgađamo za idući vikend.

Radionice su namijenjene za djecu od 5+

Cijena pojedinačnog dolaska iznosi 70kn, paket od 4 dolaska 250kn te paket od 8 dolazaka 500kn. Članovi imaju 10% popusta na pakete te skupljaju žigiće. Kada skupe dovoljan broj žigića, ostvaruju jednu radionicu gratis.