VRAĆAJU SE SUBOTNJE RADIONICE U LABORATORIJU ZABAVE

Bakterije, virusi, zaraza, epidemija, karantena….Ova ekipa nikad nije bila aktualnija nego posljednjih nekoliko tjedana. Svi se oni nalaze među pojmovima koje najviše guglamo, o njima najviše pričamo, a prilično ih se i bojimo! A za sve je kriva Corona! Ne pivo, nego virus! Po gradu hodaju ljudi s maskicama na licima, a čak i zakleti neprijatelji vode i sapuna počeli su revno prati ruke. Što možda i nije tako loše. No, šalu na stranu, treba biti na oprezu, ali ne dopustiti panici da nas zavede.

Zato smo mi u Laboratoriju zabave, nakon kraće pauze i na vaše traženje, naš novi ciklus subotnjih radionica odlučili započeti upravo priči o zdravlju, medicini, borbi protiv raznih bolesti i ostalih neprijatelja ljudskog organizma. Činimo to u ožujku, mjesecu Crvenog križa – jedne od najvećih svjetskih volonterskih organizacija. Kao što znate, Crveni križ brine o donacijama krvi i raznih drugih materijalnih stvari i tako pomažu ljudima u nevolji. Njihovi volonteri provode edukacije za članove i građanstvo, a imaju i mobilne klinike u cijelom svijetu. Tako pomažu ljudima koji žive daleko od gradskih središta i bolnica, brinu o njihovom zdravlju i dobrobiti.

Naša prva radionica iz ovog ciklusa održat će se u subotu, 7. ožujka od 10-12h, a tema će biti – OPERACIJA! Kroz igru ćemo učiti o građi ljudskoga tijela, kostima, organima i njihovom funkcioniranju. Ali ne brinite, neće biti (prave) krvi, piljenja kostiju ni šivanja. Organe ćemo izrađivati sami, smještati ih na prava mjesta u tijelu i učiti o njihovim ulogama i važnosti za život. I ne, nećete se izvući tako da mozak pospremite na mjesto gdje bi se trebalo nalaziti srce! Naoružat ćemo se instrumentima, sveprisutnim maskicama, ali i LED lampicama i baciti se na posao!

Osim same operacije, naučit ćemo i jako puno zanimljivih i korisnih informacija o našem tijelu te hrpu zabavnih podataka o svakom organu posebno!

Po završetku radionice bit ćemo prave male hodajuće medicinske enciklopedije!

Cijena pojedinačnog dolaska iznosi 100 kn, paket od 4 dolaska 380 kn te paket od 8 dolazaka 700 kn. Članovi imaju 15 % popusta na pakete te skupljaju žigiće. Kada skupe dovoljan broj žigića, ostvaruju jednu radionicu gratis.

Pridruži nam se i ti!

Prijaviti se možete na: info@laboratorijzabave.hr

Vidimo se!