CSI LabZab – kreće zimski detektivski kamp!

Mnogi klinci i mi imamo nešto zajedničko – ne možemo odoljeti dobrom krimiću!

Baš zato, ove vam zime predstavljamo naš detektivski kamp kojeg ćemo provesti tijekom školskih praznika i to od 3.1.2022. do 5.1.2022. u full timeu od 9 do 17 (ili nešto ranije ako radite od 8).

Znači, dok ste vi na svome poslu, klinci se kod nas bave inspektorskim!

Za njih smo pripremili tri izazovna slučaja koji su toliko složeni i čudnovati da ih nije uspjela riješiti čak ni policija. Već godinama muče FBI i Scotland Yard, a rješenja niotkuda – no, zato smo mi tu da ponudimo svoja! To činimo na CSI LabZab način – a to je onaj kreativan i opasno zabavan!

S klincima otvaramo policijske arhive i kucamo na vrata legendarnih slučajeva koji i danas intrigiraju svijet. O njima su snimljeni filmovi i serije, puno su se brusila novinarska pera. Danas su dio svjetske pop kulture i redovni gosti u kvizovima znanja – pa, ako se vaš klinac zatekne u nekome od njih, budite uvjereni da će proći dalje!

Do tada vam predstavljamo tri odabrana slučaja koje klince čekaju na detektivskom kampu. Sa svim onim dokazima koji su promaknuli policiji!

Mary Celeste

Iza ovog ženskog imena krije se misteriozni trgovački brod s kojeg je u davnom 18.stoljeću nestala čitava posada. Kako, kamo, zašto – i danas se to pitamo! Brod je bio ispravan. Vrijeme baš za plovidbu. S broda nije falila nijedna dragocjenost, pa je bilo moguće da je sreo gusare. Nedostajao je tek jedan čamac za spašavanje – a kamo je otplovio, ni danas se ne zna! S klincima se vraćamo na dokove New Yorka odakle se brod otisnuo na more. Istraga nas vodi do portugalskih obala gdje je poslije nađen bez ijednog putnika – jer vrijeme je da saznamo što im se dogodilo!

Zodiac

Kad riješimo misterij broda Mary Celeste, punom parom krećemo u idući slučaj – a on nas vodi u noćni San Francisco! Šezdesetih i sedamdesetih godina ondje je harao tajanstveni zločinac koji se potpisivao kao Zodiac i izazivao policiju čudnim kriptogramima koje nitko nije mogao dešifrirati. Zodiac je tvrdio da se u poslanim kodovima nalaze informacije o njegovom identitetu – i tko razbije šifre, taj će ga i uhvatiti! To se nažalost nikad nije dogodilo, pa ni danas ne znamo tko je bio Zodiac. No, u jedno smo sigurni – zaista je vrijeme privesti ga pravdi! Naše CSI LabZab institucije radit će svoj posao. S klincima razbijamo tajanstvene šifre i muvamo se mračnim ulicama San Francisca. A hoćemo li tamo pronaći i Zodiaca – ovisi o našoj mudrosti i odlučnosti!

Ukradeni trofej

Kad netko (i to u dva navrata) ukrade 18-karatni zlatni pehar namijenjen pobjedničkoj momčadi Svjetskog nogometnog prvenstva, u sportskom svijetu nastane popriličan skandal. A kad se krivci pritom nikad ne pronađu – čitav slučaj još i danas kopka svijet! Tko se to odvažio ukrasti pehar? Kakve veze s pronalaskom ima gradski pas? Kako je moguće da je pehar ukraden čak dva puta, a nijedan krivac nikad nije nađen? Sve to otkrivamo s klincima na kampu i spašavamo obraz bespomoćne FIFE. Hoćemo li uspjeti, ispričat će vam klinci – nakon što ih vratimo s detektivskog kampa!

 

Što kamp sve sadrži?

  • siguran i zabavan prostor uređen u skladu s temom kampa
  • edukativne i zabavne kreativne radionice u skladu s temom kampa (DIY izrada dokaza, policijskih značaka i ostalih izazova potrebnih za uspješno rješenje svakog pojedinog detektivskog slučaja)
  • kvalitetne, sigurne i kompletne materijale za sve kreativne i istraživačke aktivnosti na kampu
  • doručak
  • ručak
  • snack / voće dostupno tijekom cijelog kampa
  • raspoložene i iskusne voditelje / animatore za djecu
  • fotkanje za uspomenu

*Kamp je namijenjen klincima od 4 do 12 godina. Klinci od 4 godine i mlađi mogu se uključiti ako mogu provesti 8 sati bez roditelja, odnosno u društvu druge djece i voditelja kampa.

Lokacija

Mjesto zločina je Laboratorij zabave, na mnogima dobro poznatoj adresi Trnjanska cesta 3.

Dežurstvo

Ako vam je termin (9 – 17) na knap zbog vašeg posla – i tu imamo rješenje, a zove se dežurstvo! To u praksi znači da klince možete dovesti i nešto ranije,  samo nam to javljajte na vrijeme, kako bismo organizirali naše animatore!

Cijena kampa

Cijena cjelodnevnog kampa (8.30 – 17h) iznosi 900 kn (za drugo i treće dijete popust od 10%), a za članove 750 kn (cijena se ne mijenja ovisno o drugom ili trećem djetetu ukoliko ste član)

Rezervacije

Mjesto za vašeg klinca možete rezervirati ispunjavanjem prijavnice na sljedećem linku: PRIJAVNICA ZA ZIMSKI KAMP

Nakon ispunjene prijave stiže vam mail o detaljima kampa.

 

VAŽNA NAPOMENA! Za odvijanje kampa potrebno je biti prijavljeno minimalno petero djece. U slučaju manjeg odaziva, Laboratorij zabave zadržava pravo otkazivanja određenog termina.

Dodatne info

Za sva pitanja i dodatne informacije vezane uz ljetne kampove na raspolaganju vam s veseljem stoji naša Maja. Možete je kontaktirati na 095 3923 644 ili nam se javiti na info@laboratorijzabave.hr

 

Vidimo se!