SUBOTA U LABORATORIJU: OTKRIVAMO TAJNE SVEMIRA!

Još jedna subota – još jedna STE(A)M radionica u Laboratoriju zabave! Nakon što smo prošli vikend probili led, s velikim nestrpljenjem nastavljamo u sličnom tonu i pozivamo sve željne još većih i genijalnijih kreativnih/znanstvenih izazova. Jer toga kod nas uvijek ima na bacanje!

A što ćemo to fora i zanimljivo raditi na ovoj radionici? Pazite sad ovo – DIY planetarij! Ako to nije dovoljno otkačen, originalan i cool razlog za malo ranije buđenje u subotu ujutro, ne znamo što jest! Zato je ovaj poziv upućen prije svega svim malim astronomima, kozmolozima, astrofizičarima i austronautima velikog istraživačkog apetita da nam se pridruže u ovoj pametno zabavnoj odi astronomiji. Jer ove subote putujemo u svemir i otkrivamo (skoro) sve njegove tajne!

Zvjezdano nebo iznad nas tijekom povijesti imalo je vrlo važnu ulogu u određivanju godišnjih doba i snalaženju u prostoru. Od Maya, preko Egipćana i Grka, pa sve do „modernijih“ civilizacija promatranje zvijezda i njihovih promjena položaja značilo je mnogo više od samo lijepog prizora. Danas znamo da se to događa jer se Zemlja vrti oko Sunca i sama oko svoje osi. Svemir, nepredvidljiv i fascinantan kao što jest, i dalje predstavlja veliku zagonetku čak i najvećim umovima današnjice. Ove subote u Laboratoriju zabave pozabavit ćemo se nekima od njih – izrađujemo svoj vlastiti planetarij, učimo prepoznati zviježđa te kako se ona izmjenjuju na nebu po mjesecima u godini. Pritom, naravno, puno kritički razmišljamo, raspravljamo i logički zaključujemo. Zanimljivo? Apsolutno!

Ove subote nalazimo se u središtu svemira – točnije u Trnjanskoj 3, u njegovom najzabavnijem i najpametnijem laboratoriju! Radionica u trajanju od 2 sata počinje u 10 ujutro. Sve prijave šaljite na info@laboratorijzabave.hr.

Znamo, znamo… produženi je vikend i nisu svi u gradu. Ali ako ostajete u Zagrebu, svakako dođite! Za održavanje radionice potrebno je najmanje 5 sudionika. U slučaju manjeg broja prijava radionicu odgađamo za idući vikend.

Radionice su namijenjene za djecu od 5+

Cijena pojedinačnog dolaska iznosi 70kn, paket od 4 dolaska 250kn te paket od 8 dolazaka 500kn. Članovi imaju 10% popusta na pakete te skupljaju žigiće. Kada skupe dovoljan broj žigića, ostvaruju jednu radionicu gratis.