SUBOTA POWERED BY ŠKOLSKA KNJIGA: ŽENE U ZNANOSTI!

Tko kaže da klinci ne vole čitati? Naše edukativne, kreativne i zabavne radionice u suradnji sa Školskom knjigom dokazuju koliko velika ljubav može biti između djeteta i dobre knjige. Zato nastavljamo s provjereno dobrom zabavom kroz koju učimo, istražujemo, upoznajemo novu ekipu i kući odlazimo s ogromnim osmijehom na licu. Subote prije podne u Laboratoriju zabave ostaju rezervirane za sve naše male znanstvenike, istraživače i knjigoljupce!

A koja nas to fenomenalna knjiga čeka u Trnjanskoj 3 ovaj tjedan? Žene u znanosti – 50 neustrašivih predvodnica koje su promijenile svijet. Budući da se družimo u tjednu u kojem obilježavamo i Dan žena, ovaj nam se naslov čini kao pun pogodak!

Šarmantno ilustrirana knjiga naglašava doprinos pedeset žena na području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike od antičkog pa sve do suvremenog doba. Čitat ćemo o imenima poput Marie Curie, Jane Goodall, Katherine Johnson… Sve redom znanstvenice koje su ostavile neizbrisive tragove u razvoju svijeta kojeg poznajemo danas. Još važnije, oda je to svim neustrašivim ženama koje su otvorile put novim generacijama ženskih inženjera, biologa, matematičara, liječnika, astronauta, fizičara i još mnogih drugih.

Savršen recept za još jednu STE(A)M radionicu u Laboratoriju zabave – znanost, povijest i sve to zapakirano u velikom paketu pametne zabave!

Naravno, i dalje nastavljamo s iznenađenjima, poklonima i popustima koje je za nas pripremila super ekipa iz Školske knjige.

Zato se vidimo i ove subote, 09.03., od 10 do 12 sati u Trnjanskoj 3! Tema radionice su prve žene u svemiru – Valentina Tereshkova, Sally Ride, Mae Jemison – i njima u čast izrađujemo modele rotacije Zemlje oko Sunca i Mjeseca oko Zemlje. Govorimo o putovanju u svemir, kako je to biti astronaut (u ovom slučaju astronautkinja!), što se sve mora uzeti u obzir prilikom lansiranja raketa i koje su žene imale važnu ulogu u velikim povijesnim lansiranjima?

Sve obavezne prijave molimo poslati na info@laboratorijzabave.hr.

Cijena pojedinačnog dolaska iznosi 100 kn, paket od 4 dolaska 380 kn te paket od 8 dolazaka 700 kn. Članovi imaju 15% popusta na pakete te skupljaju žigiće. Kada skupe dovoljan broj žigića, ostvaruju jednu radionicu gratis.