STORYing u kvartovskom duhu

Click here for ENGLISH VERSION

Priče iz susjedstva, kvartovska spika, druženja oko zgrade – to je tema prvog STORYinga, to je duh kojeg ovdje prizivamo!

Prijateljski, pozitivni, opušteni. Onaj kojeg svi smatramo svojim, a u njemu se osjećamo kao kod kuće jer, ondje i jesmo! U svom gradu, u svom kvartu, baš onako, svoji na svome!

Zašto baš ta tema, čemu baš ova spika? Jer svi imamo priče iz susjedstva. One su bliske, uvijek aktualne i vječno zanimljive: dobra vibra svakog djetinjstva, poznata luka slatkog i domaćeg. Nestašna krađa trešanja, kucanje po deci mlijeka, zajedničke kave na balkonu, sitni razgovori na stubištu. Ljudi koje znamo, priče koje poznajemo – one naše, iz kvartovskog rukava.

Sad ih vodimo na veliku scenu. Ne zbog razotkrivanja velikih tajni, već zbog prijenosa tople, domaće i pozitivne atmosfere, one koja nosi papuče i kuca s pladnjem friških kolača. Priče s kojima živimo, priče koje žive oko nas – dobri duhovi svakog kvarta, simpa rituali zajedničkih dvorišta. Ukratko: naše priče, cosa nostra na domaći način i bez uplitanja mafije. Pa makar ona bila kvartovska!

Naša je želja da, u prijateljskom i opuštenom tonu, zajedno s vama ispričamo priču o zagrebačkom STORYingu jer, priča smo svi mi! Svaki kvart ima svoje zgode, sva susjedstva vrve nezgodama: zagoreni kolači, padovi s bicikla, gubitak ključa oko vrata, međusobna trampa robe i dobara. Knjige, vikleri, kalupi za kolače, znate već: sitnice koje susjedstvo znače. I velike priče koje nastaju kroz njih: one o prijateljstvu, pomoći i uskakanju pozitivi, smijehu i otkačenim nezgodama kad zatreba, koje postaju legendarne zgode. Svemu onome što stane u jedan kvart svaki čini svijetom za sebe. Baš kao u svakoj pravoj priči, a to su one koje žive s nama. Da ne kažemo – nastaju same od sebe.

STORYing ih želi proslaviti – i svima poslati poruku o druženju, zabavi i prijateljstvu. A ima li bolje spike od toga?