STE(A)M SRIJEDA

Dok srijede u Laboratoriju zabave odrasli provode u kreativnom ruhu, djeca ih provode STE(A)Mastično, onako kako dolikuje: skupa slavimo prijateljstvo, suradnju, razumijevanje i zajedničku izgradnju još boljeg, šarenijeg i zabavnijeg svijeta. A za to nema boljeg recepta od djeci omiljenog i popularnog STE(A)M – a!

Mnogi od vas, kao česti polaznici naših programa i aktivni slavljenici naših rođendana, već znaju kako se kod nas gradi pametna zabava: znanošću, tehnologijom, inženjeringom, matematikom i umjetnošću. Jednom riječju: to je STE(A)M!

Njemu je posvećena i ova srijeda, 21. veljače, od 18 do 20 sati u dobro poznatom prostoru Trnjanske 3.

Što ondje (g)radimo? Sve ono što čini bazu kvalitetnog mini inženjerskog projekta: prijateljstvo, podršku, timski rad, pozitivnu vibru i odlično raspoloženje. I, naravno, puno zabavnih, otkačenih i zanimljivih STE(A)M projekata! Pa, koje smo osmislili?

Strujne slike: uz malu pomoć zakona fizike, pravimo najluđe svjetleće slike gradu. Čini ih strujni krug, a jamče sjajno okruženje, u svakom smislu! Tko god ih objesi na zid, urami i stavi na stol ili dobije na poklon, osmijeh će mu zasjati kao sama slika!

Kodirane narukvice: neobične i šarolike narukvice imaju jednu zajedničku stvar: sve su povezane binarnim sustavom – tajnim kodovima sastavljenih od samo dvije znamenke! Izrađujemo narukvice s tajnim, kodiranim porukama pomoću perlica za sve najbolje prijatelje, simpatije, roditelje i drage osobe. Super prilika da naučimo osnove informatike i programiranja, i da zbrajamo odličnu vibru – na kreativan način!

Taumatrop: optička iluzija nije muljaža – ima brojne prednosti, a mi ih sve gledamo na djelu. Izrađujemo taumatrope – fora figurice sa šarolikim motivima koje kasnije animiramo i pratimo kako nas sve mogu zavarati. I kako ih dobro prokužiti!

Spa bombe: kemija u izravnoj akciji – u zabavnom spoju ugodnog i korisnog, radimo mirisne bombice za kupanje koje obećavaju sjajnu zabavu u kadi. Što sve mogu kad pljusnu u vodu – mnogi će saznati još istu večer!

Što kažete? Mi jedva čekamo!

Prijavite nam se na info@laboratorijzabave.hr. i provedite srijedu uz pametnu zabavu!

Cijena radionice sa svim uključenim materijalima je 100 kn, za članove 80 kn.

Obiteljska ulaznica iznosi 130 kn. *Obiteljska ulaznica je roditelj + dvoje djece.