RADIONICA PRIPOVIJEDANJA / STORYTELLINGA ZA ODRASLE

S novom godinom pripremili smo za vas nove edukativne programe u formi radionica i kvalitetnog druženja.

Prva u nizu je radionica PRIPOVIJEDANJA.

Znamo da volite čitati, slušati i pričati priče djeci. A znamo da volite ispričati i koju dobru priču svojim prijateljima :)

Ovu radionicu vam nudimo kao nadopunu i usavršavanje ove prekrasne vještine.

Zašto vam treba baš ova radionica?

Zato što možete na urnebesan način provesti zajedničko vrijeme s djecom, tako da ste svi sudionici priče. Npr. izvaljeni ste na fotelji, telka je upaljena, djeca vrište, vani kiša lijeva kao iz kabla…živa dosada…i eto prilike! Dijete neće spavati? Eto prilike! Duuuugi red kod doktora? Eto je opet!

Mnoge su prilike u kojima možete primijeniti baš ono što ćemo vas mi naučiti na storytelling radionici.

Ako vam se dijete ne želi otvoriti, sramežljivo je, teško sklapa prijateljstva, zadirkuju ga, teško se adaptira u novoj sredini (vrtić, škola…), kvalitetnim odabirom i načinom priče (vještinu ćete svladati na radionici) možete utjecati na dijete.

Priča u ovom slučaju služi kao tampon zona u kojoj roditelj više nije roditelj nego pripovjedač (neutralna osoba) koja nosi poruku.  Aktivnim sudjelovanjem djece u priči stvara se zabavni moment, a razgovor o problemu time postaje jednostavniji i lakši.

Dosadna i nerazumljiva lektira?

Naravno,ne potičemo zajedničko čitanje lektire! Na radionici ćemo vas naučiti kako pojedine scene iz priča (lektire) uprizoriti na zabavan način (da zainteresirate dijete za štivo) i osuvremenite arhaičan jezik.

medo

KONCEPT RADIONICE:
1.dan – Uvod u pripovijedanje
– načini pripovijedanja
– razgovor o prednostima pričanja priča djeci (kako kroz priču komunicirati djeci njima aktualne teme i kako koristiti priču za rješavanje problema)
– demonstracija
2.dan – praktičan rad (izbor priča, analiza, snalaženje u prostoru, odabir/izrada rekvizita, pripovijedanje), druženje uz dobru priču

TERMINI ODRŽAVANJA RADIONICE ZA RODITELJE, UČITELJE, ODGOJITELJE I OSTALE ZAINTERESIRANE:

19.01. utorak /18-20h  i 21.01. četvrtak / 18-21h

Cijena radionice iznosi 350 kn; za članove Laboratorija 330 kn

*Program pripovijedanja / storytellinga Laboratorija zabave verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te Agencije za odgoj i obrazovanje.

SVE PRIJAVE NA MAIL: laboratorijzabave@gmail.com

                                                         10406869_787410041320381_7302972736819095406_n