RADIONICA U ATELJEU NA BR. 1: STOP ANIMACIJA ZA TEENSE

Da je zadobiti pažnju tinejdžera lako – nije. Ali mi u Ateljeu na br. 1 volimo izazove te smo stoga odlučili prihvatiti i jedan od najtežih: kako animirati, zabaviti i oraspoložiti tinejdžere? Imamo rješenje. Fora radionicom stop animacije!

Ako današnji klinci već provode toliko vremena pred ekranima, neka to onda barem bude poučno, kvalitetno i vrijedno njihove pažnje. Stop animacija tehnika je koja se koristi kako bi određeni objekt izgledao kao da se sam kreće. Osim što je popularna među najzagriženijim filmofilima, stop animacija sve je opasniji marketinški alat na društvenim mrežama i predstavlja efektno (i ne preskupo) audio – vizualno rješenje.

Vaš tinejdžer još uvijek frkće nosom? Možda će pomoći informacija da je upravo tom tehnikom rađen mega popularan Lego Movie? I brojne prefora reklame koje viđaju svaki dan? A da ne spominjemo video igrice…

Na radionici pokrivamo sve elemente potrebne u procesu stop animacije – osmišljavamo kratke priče, slažemo osnovne scenarije i vizuale te iz prve ruke saznajemo zašto je temelj kvalitetne animacije upravo dobar storyboard. Prolazimo osnove – vrste formata, igramo se sa svjetlom te osnovnim pravilima kretanja. Radimo prikaze svakog pojedinog kadra, mozgamo i razmišljamo kakav autentični trag ostaviti na filmu i od svega toga radimo konačnu animaciju.

Dosta vam je slušanja ‘mama, dosadno mi je…’ ili ‘ne da mi se…’? Željni ste poslati klince na mjesto gdje se radi prava stvar, s puno prakse i učenja u timu? Sve teže nalazite izazove i fali vam friškog poticaja za vaše tinejdžere? Prijavite ih na ateljenabr.1@gmail.com i pošaljite ih nama.

A mi ih vraćamo kući nasmiješena lica! Naš veliki filmski apetit toliko je zarazan da će u roku keks i oni postati pravi frikovi animacije. Na radionici zajedno grizemo za novim znanjima, osmišljavamo snažne po(r)uke i sve to stapamo u njegovo veličanstvo – film!

Radionica je za djecu od 11+. Krećemo kad se popuni grupa od minimalno 6 polaznika. Radionica u trajanju od 2 mjeseca održavat će se ponedjeljkom od 17 do 19h. Mjesto održavanja je Atelje na br.1 Ulica Republike Austrije 1, 1. kat.

Prijave na mail: ateljenabr.1@gmail.com