Književna večer s Đurđicom Čilić

U književnom klubu Moljac s veseljem smo ugostili književnicu i prevoditeljicu Đurđicu Čilić, autoricu sjajne i hvaljene zbirke Fafarikul. Riječ je o zbirci o stotinjak anegdota, pripovijesti i sjećanja u kojima Đurđica šarmantno i bez dlake na jeziku progovara o strahovima, uspomenama, vremenima i ljudima u kojima se lako možemo pronaći: ali i opustiti, nasmijati, rastužiti, zamisliti…jer sve je to život!

I sve je Fafarikul: skup priča o životu i svim njegovim (ne)zgodama koje nas izgrađuju. S Đurđicom smo popričali o njezinome pisanju, ali i raznim drugim temama o književnosti, čitanju i općenito životu. Bilo je tu smijeha, čuđenja i grickalica, a više od svega: druženja i priča!

Đurđica je rođena u Livnu, a odrasla u Vitezu. Docentica je na Katedri za poljski jezik i književnost zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Piše znanstvene i stručne radove o poljskoj književnosti 19. i 20. stoljeća te književne recenzije. Prevoditeljica je poljske proze i poezije, a na svojoj Facebook stranici rado objavljuje kratke priče, recenzije, ali i duhovito istinite osvrte na našu svakodnevicu i svijet oko nas.

Mi uživamo u svakom njenom radu – a vama za početak preporučujemo Fafarikul!