STE(A)M KAMP ZA VJEŽBANJE MOŽDANIH VIJUGA

Ljeto se bliži kraju, teških srca završavaju naše ljetne avanture i dogodovštine, a sa sobom kući nosimo nezaboravne uspomene koje će trajati cijeli život (ili barem do zimskih praznika!).

Ali nema razloga za brigu i loše raspoloženje – mi u Laboratoriju zabave imamo već isprobanu formulu za ispratiti ljeto u pozitivnom i veselom tonu. Nastavljamo s našim ljetnim kampovima i za vas smo pripremili pravu poslasticu – STE(A)M kamp! Svi mali istraživači, znanstvenici, ekolozi, matematičari i kreativci doći će na svoje u ovom originalnom, edukativnom i ni na trenutak dosadnom petodnevnom kampu!

STE(A)M program objedinjuje svašta toga što klinci vole – i još mnogo toga što će nakon ovog kampa tek zavoljeti! Znanost, tehnologija, inženjering, umjetnost i matematika – sve u jednom zapakirano u zabavi, znatiželji, logičkom razmišljanju i analiziranju, originalnosti i pozitivi! Ne zvuči loše, jel da?

Zato vas pozivamo da nam se pridružite od ponedjeljka, 20.08., do petka, 24.08. u cjelodnevnom boravku od 9 do 17 sati. Nudimo vam zabavno učenje, korisno ubijanje dosade i nezaboravno iskustvo!

Što radimo u kampu? Bolje pitanje je – a što ne? Sami recikliramo papir i pomoću njega sadimo biljke. Strpljivo čekamo kukce da se nasele u (našim rukama) izrađenim nastambama. Podsjećamo se zašto je ekologija toliko važna i zašto uvijek treba paziti na prirodu oko sebe.

Doma nosimo posuđe od gline, ali ne prije nego što ga ukrasimo grančicama i raznim plodovima. Radimo skice pravih šumskih ljudi (ili barem kako ih mi zamišljamo!) i ostavljamo njihove otiske na deblu. Za naše mame, bake i tete izrađujemo originalni poklon – njihov vlastiti  (pravi pravcati) parfem! Prokuhanu vodu  miješamo s eteričnim uljima po  izboru i stvaramo unikatne mirise baš po našem ukusu.

Fora je što sve to klinci rade sami (uz stalni nadzor naše ekipe koja sve promatra i uskače po potrebi!). Osim što kuhamo parfeme, kuhamo i želatinu! Zašto? Dođite i saznajte! Od žice modeliramo svoja imena i od njih radimo kristale. Učimo o struji, polovima i uzročno – posljedičnim vezama te koristimo novo stečeno znanje za izradu svjetlećih led buba od kvačica za veš. Tu je još puno izazova za sve naše male istraživače i znanstvenike – da vam ne otkrijemo baš sve unaprijed!

Kroz svaku aktivnost klince se potiče da razmišljaju svojom glavom, koriste logiku, treniraju moždane vijuge i postavljaju puuuuuno pitanja! Bit će i gledanja filmova, pričanja priča i papanja fine klope. Najsretniji smo kad su i oni sretni – a upravo će takvi i dolaziti kući. Nasmijanih lica, puni doživljaja, (zdravo) umorni od silnog razmišljanja i bogatiji za nova prijateljstva.

Što kamp sve sadrži?

Tailor made cjelokupni program u trajanju od 8.30-17 h * dežurstvo je od 7.30:

  • u potpunosti uređen i dekoriran prostor “STE(A)M”  temom
  • doručak
  • ručak
  • samostalna izrada deserta/kuhanje
  • snack/voće dostupno tijekom cijelog dana
  • limitiran broj djece zbog kvalitete provođenja
  • sve što se napravi nosi se doma
  • fotografiranje cijelog kampa za uspomenu
  • 4 voditelja
  • vodene aktivnosti

Mjesto održavanja: Laboratorij zabave, Trnjanska cesta 3 – vrt i unutrašnji prostor

Prijave su krenule, zato požurite!

Javite se na info@laboratorijzabave.hr i vidimo se u Trnjanskoj 3!

Kada? Od 20.08. do 24.08. Čekamo vas!