Ljetni kamp u Svemiru: otvaramo bazu za male astronaute!

U vašoj kući raste pravi mali pustolov? Zanima ga neobično, mistično i skriveno? Obožava pitanja, traži prave odgovore, a dosta mu je mora, bazena i lavora?

Ako je tako, imamo rješenje: ovoga ga kolovoza ispalite na Mars!

U doslovnome smislu i bez trunka šale. U ime svih malih istraživača, ljubitelja mistike i nekih drugih svijetova, iz novoga ih kampa lansiramo u svemir! A znate kako je tamo: nema brzog interneta (pa čak ni onog sporog), ali zato ima mnogo jačih sila. U svemiru ga čekaju uzbudljivi planeti, živopisne zvijezde i tajne Mliječnog puta: galaktički skupovi, bestežinska stanja a možda i kakav luckasti svemirac. Sva ćemo ta čuda pažljivo istražiti i otkriti sve tajne koje nas očekuju. Onako kako čini prava ekspedicija!

Prvog dana kampa sučemo rukave. Gradimo raketu s komandnom pločom, kreiramo kacige i svemirska odijela. Tu već odmah dolazimo do vrlo važnog pitanja: što ponijeti sa sobom u svemir? Koristi li mobitel, laptop ili tablet, ili se oslanjamo na nešto posve drukčije? I što god da odlučimo, sutra nema kajanja: jer slijedi nam lansiranje i posve nova pravila! Određuju ih sile i neobični zakoni, koje ćemo probati na vlastitoj koži: spoznat ćemo moći kemije i fizike, naučiti što znače mnogi čudni pojmovi. I ono najvažnije: zašto se događaju, i to baš u svemiru?

Lebdimo, gravitiramo, ludo se rotiramo, istražujemo tajne zvijezda i planeta. Susrećemo prašinu, medvjede i pse: no baš nisu takvi kao i na Zemlji! Naravno, to nije jedina neobičnost koja nas očekuje u svemiru: ima ih još mnogo čudnih i šokantnih, baš po pravom ukusu svakog malog pustolova.

Lansirajte ga s nama u pametnu zabavu! U kampu ga očekuju puno novih prijatelja, kreativni izazovi i jako slasna klopa. U vašu kuću vraćamo još veću malu mudricu, s pregršt novih znanja i zabavnih iskustava: a možda i budućeg Neila Armstronga, Buzza Aldrina ili Valentinu Tereškovu!

U svemir polijećemo 10.8., ( ponedjeljak) a u njemu boravimo do 14.8. ( petak), svakim danom od 8.30. do 17 sati. Ako s nama ide i vaš astronaut, prijavite ga i saznajte sve detaljne informacije na info@laboratorijzabave.hr . Jedva ga čekamo lansirati do zvijezda!