Slavimo Svjetski dan učitelja

Svim učiteljima i profesorima od srca čestitamo Svjetski dan učitelja koji se obilježava danas, 5. listopada.

Čas sa slatkom nostalgijom, a čas s vragolastim smiješkom danas se prisjećamo svih onih učitelja i profesora koji su obilježili naš život, školovanje i studiranje: od strpljivih i ažurnih učitelja nižih razreda osnovne škole, koji su nas brojili kao piliće i redali nas u dva po dva parovima, učili velika i mala slova te mršave i debele brojke. Prisjećamo se svih onih strogih, ali pravednih profesora koji su glasili kao strah i trepet, a samo im je srce bilo veće od autoriteta!

Dalje nas misli vode do onih mudrih, samozatajnih profesora, koji bi nas svojim nježnim, a snažnim guštom na

najljepši način inspirirali da opako zagrijemo stolac i zaronimo dublje ispod površine udžbenika, skripte ili samog gradiva – to su profesori, koji su nas (u)činili vječnim tragačima za znanjem, vještinama, neobičnim činjenicama i pametnom zabavom.

Prisjećamo se treme uoči testova i ispita i slavlja nakon njihovog uspješnog polaganja. U misli nam dolaze radne bilježnice, debeli markeri, kasnonoćni seminari i nadahnute zadaćnice. Dječje brojalice, igre na školskom igralištu, i, ne možemo ne nadodati, sve što je išlo uz to: prijateljski paktovi, prve simpatije i pokoje koljeno razbijeno kao žrtva dobroj igri.

Danas, kad obilježavamo Svjetski dan učitelja, slavimo sve one zbog kojih smo danas tu gdje jesmo i to što jesmo. Slavimo i one koji su tu: naše suradnike, partnere,učitelje naših klinaca i klinaca Laboratorija zabave. Svakim svojim programom trudimo se još više oplemeniti njihov rad i zaljubiti klince u znanje, učenje i zabavu na pametan način. I uživamo u tome jer i mi smo učili od najboljih! Jedna od njih je naša draga suradnica Marija Mapilele, mnogima omiljena samoborska učiteljica koja je od Hrvatskog učiteljskog društva dobila prestižnu i prekrasnu nagradu – onu za uspješan i predan rad! Uživamo u razmjeni znanja, iskustva i odlične vibre s Marijom –  takve ljude želimo u svom timu, za svojom katedrom i na svom kauču!

I naposljetku, danas slavimo sve buduće učitelje i profesore, studente i učenike koji nastavljaju neprekinuti i bezgranični put do znanja, vještina i pametne zabave svih generacije koje dolaze. Svi su oni naša inspiracija, vjerna snaga i pogonsko gorivo – i uživamo im vraćati istom mjerom!