Škotska priča Laboratorija zabave

Genijalna ekipa, sjajno druženje, odlične ideje, kreativno učenje i pametna zabava: to bi bio kratki rezime, a sa zadovoljstvom ćemo vam ispričati i sočnije detalje!

Naime, nedavno smo se vratili iz šarmantnog Edinburgha, u kojem smo nezaboravnih 12 dana ( čak!) imali čast biti dio prestižnog i sjajno organiziranog Scottish International Storytelling Festivala. Riječ je o jednom od najvećih europskih stortelling festivala na kojem ruku pod ruku idu suvremena edukacija, stručno usavršavanje, kreativna razmjena iskustava i, naravno, pametna zabava: dakle, točno po našem ukusu, stilu i zadovoljstvu!

Jedva smo dočekali spakirati sve ideje, iskustva i planove i ondje ih podijeliti sa stručnim i živopisnim storytelling majstorima sa svih kontinenata, koji su nam s guštom uzvratili istom mjerom. I sad vam s uzbuđenjem u prstima i pregrštom novih inspiracija u glavama pišemo da smo se vratili još vještiji, bogatiji idejama i spremniji za sve kreativne izazove koje vam pripremamo!

Upoznali smo sjajnu ekipu i čuli genijalne priče iz Afrike, Amerike, Meksika, Jamajke, Novog Zelanda, Finske, Norveške i ostalih prijestolnica kultnih i nezaboravnih narodnih priča, legendi, bajki i basni. Naglasak je bio na domaćinskoj, škotskoj tradiciji pripovijedanja: zamislite samo posebnu atmosferu koju su vješto stvarale priče, bajke i legende Sjevernog mora, Loch Nessa i svih mističnih šuma, tajanstvenih zaseoka i mrkih planina bajkovite Škotske!

Bilo ih je sjajno slušati u fascinantnim interpretacijama svih storytelling majstora koji su ih oživjeli u smijehu, glazbi i scenskim pokretima koji zaustavljaju dah i obaraju s nogu: istovremeno! Pogledali smo svih 27 predstava, i željeli bar još deset puta toliko: po mogućnosti, sa što kraćim pauzama i što dužim analizama. Jednostavno, uživali smo kao veseli klinci, a upijali kao marljivi studenti: ili obratno!

Sudjelovali smo na trodnevnoj konferenciji „Gathering of storytelllers“, kao prvom velikom okupljanju svjetskih majstora pripovijedanja ( i žalili što traje samo tri dana). Ponosni što smo imali čast razmijeniti znanja i vještine s renomiranim pripadnicima svjetske storytelling scene i doprinijeti njenom stalnom razvitku, kući smo se vratili odmorni, orni i spremni na nove priče. Jedva ih čekamo podijeliti s vama!

I tu je završila još jedna u nizu naših edukacija! Jedva čekamo sljedeću!