Edukacija u International school of storytelling

Laboartorij zabave u Engleskoj na storytelling ekspediciji

Dok su neki od nas ovog ljeta punili baterije na dalekim obalama, u mirisnoj prirodi i tajanstvenim knjižnicama, mi smo se zaputili tamo gdje sve se sve to objedinjuje u legendarne priče, književne klasike i nezaboravne likove: u samo srce misteriozne, bajkovite i prekrasne Engleske.

No, svima koji nas znaju, odmah je jasno da tamo nismo samo klopali english breakfast, guštali u finim čajevima, šetali predivnim krajolicima i otkrivali tajne wow gradova ( ok, to sm radili u pauzama). No, pravi razlog zbog kojeg smo se spakirali za Englesku bilo je održavanje prestižne, kreativne i suvremene storytelling edukacije „ International School of Storytelling“, čiji je organizator i domaćin bio ni manje ni više nego renomirani Emerson College, smješten u idiličnom i maštovitom okrugu Sussex.

U ugodnom društvu još mnogo kreativnih, iskusnih i vještih storytelling majstora iz svih krajeva svijeta, na čelu s uglednim i živopisnim profesorima i edukatorima, skupili smo toliko škrinja novih (sa)znanja, iskustva i inspiracije da nas zbog težine prtljage zamalo nisu pustili u avion za natrag. To smo, srećom, ipak nekako izbjegli, pa smo se vratili još bogatiji, iskusniji i vještiji: i naravno, sretno spremni za nove izazove, priče i predstave!

U dahu smo slušali anegdote s predavanja, od pogleda na slike starinskih knjižnica rasle su nam zazubice, pomno smo proučavali bilješke i dijelili ih iz ruke u ruku, a što Dijana još skriva u rukavu: vidjet ćemo na idućim pričama i predstavama koje, zajedno s nama, željno čekaju svoju premijeru pred malim i velikim prijateljima Laboratorija zabave. Jedva čekamo sljedeći lov na nove priče i avanture: jer, iz svake se vraćamo punih ruku smijeha, novih ideja i pametne zabave kojima nema kraja, a granice su tu da ih prelazimo. Zajedno s vama!