Rođendani velikog srca: umjesto poklona, darujte dobro djelo!

Dragi naši slavljenici i svi koji će to biti,

mnogi od vas znaju da druženje na našim rođendanima ne slavi samo igru, smijeh, učenje, kreativne vještine i pametnu zabavu,  već i trajne vrijednosti, osobine i izbore kao što su prijateljstvo, poštenje, dijeljenje, proaktivnost i empatija.

Iz tih razloga, a u ime svih malih junaka koji svoje rođendane provode s nama, svim budućim slavljenicima želimo ponuditi jednu novu, zabavno maštovitu priliku da na svoj najvažniji dan postanu nečiji heroji. Kako? Veseljem onih kojima je pomoć potrebna!

Dakle, program i tema svih naših rođendana ostaju isti, a ova se mogućnost odnosi na sve njih, ukoliko je slavljenik i njegovi roditelji odaberu. Ona se odnosi na same poklone i princip darivanja. I glasi: umjesto da vašem klincu kupuju rođendanski poklon, goste svog slavljenika i njihove roditelje od sada možete animirati na način da na rođendan vašeg klinca svi zajedno učinite dobro djelo. Umjesto darivanja samog slavljenika, njegovi gosti daruju djecu slabijeg imovinskog statusa, male hrabriše iz dječjih bolnica ili napuštene životinje koje svoj novi dom iščekuju u jednom od zagrebačkih azila ili udruga.

Naime, sklopili smo kreativni deal s nekoliko udruga, organizacija i azila čijim je pacijentima ili štićenicima potrebna naša pomoć, a vi i vaš klinac možete odabrati koga od njih želite razveseliti na vaš rođendan. Želimo naglasiti da ne prikupljamo novčana sredstva, niti otvaramo bankovne račune: svi pokloni i donacije isključivo su materijalne prirode, a riječ je o praktičnim stvarima koje su udrugama najpotrebnije. Izbor je velik, mogućnost darivanja ogromna, a prilika savršena da kroz prijateljski razgovor i zajedničku praksu još jednom podsjetite svoje klince na važnost empatije, pomaganja i ostalih vrijednosti koje pokreću svijet!

Svojom rođendanskom akcijom od sada možete darivati pacijente i štićenike iz sljedećih udruga, organizacija i utočišta:

Bolnica Gornja Bistra je specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi. Njezini su pacijenti maleni i hrabri borci protiv zloćudnih bolesti koje zahtijevaju dugotrajno bolničko liječenje, pa je bolnica postala njihov drugi dom. Uljepšajmo im dane, darujmo podršku i nasmijmo lica!

Krijesnica je udruga koja se bavi pružanjem pomoći djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, a čine je hrabri mali pacijenti, angažirani roditelji i požrtvovan i kvalitetan tim stručnjaka i volontera. Zajedno, oni čine odvažnu ekipu hrabrih boraca protiv malignih bolesti: podržimo ih u njihovoj borbi!

Mali dom je humanitarna misija liječenja, školovanja i ostalog zbrinjavanja afričke djece bez roditelja, djece slabijeg imovinskog statusa, djece s malignim bolestima i ostale djece kojoj život nije pružio mogućnosti potrebne za sretno i bezbrižno djetinjstvo. Centar Malog doma je kenijsko selo Lower Subukia, a unutar njega djeluju bolnica, škola, dječji dom te ostali kulturni i kreativni sadržaji. Budimo heroji bez granica i darujmo ljubav u srce Afrike!

Azil Dumovec je sklonište za napuštene i nezbrinute životinje grada Zagreba u kojem mnoge šapice željno iščekuju svoje nove domove, duge šumske šetnje i vjerne ljudske prijatelje. Skratimo im dane, zagrijmo zimu i uljepšajmo bokseve kako bi njihovo čekanje doma bilo što zabavnije, toplije i ugodnije!

Noina Arka je udruga koju čine vrijedni volonteri koji brinu o smještaju, liječenju i udomljavanju napuštenih životinja, najčešće pasa i mačaka. Njihovi su četveronožni štićenici brojni. Maleni i veliki, razigrane bebe i šarmantni starčići, zdravi kao dren ili strpljivi pacijenti: a svima je zajednička želja za novim domom! Dok ga svi ne nađu, razveselimo ih što ljepšim boravkom u skloništu!

Centar za rehabilitaciju Silver je ustanova koja se bavi socijalizacijom, obukom i treningom rehabilitacijskih pasa kao što su terapijski psi, psi pomagači i psi vodiči, te njihovim smještajem u nove obitelji kojima je potrebna njihova pomoć, podrška i prijateljstvo. Podržimo njihov rad i ispratimo njihove pseće učenike na važan posao koji ih čeka!

Rođendani velikog srca savršena su prilika da još jednom svi zajedno dokažemo da pametna zabava ide pod ruku s trajnim vrijednostima, kreativnim akcijama, dobrim djelima i hvalevrijednim gestama, da svatko može biti nečiji superjunak i da najmanji mogu raditi najveće stvari: a to su one koje se čine iz srca!